Gratis gezondheidscheck voor volwassenen in Helmond

Op zoek naar een gratis gezondheidscheck en extra informatie over gezondheid en voeding? Meld je dan aan voor de Meet, Weet en Beweeg bijeenkomst op zaterdag 25 maart 2023 in de Ark in Stiphout. Alle deelnemers ontvangen een gezondheidsrapport inclusief een persoonlijk advies. Interesse? Aanmelden kan via de website www.jibbplus.nl.

Unieke samenwerking

De Meet, Weet & Beweeg gezondheidscheck is gericht op de wijken Stiphout en de Warande en wordt georganiseerd door Jibb+, de KBO, VBOH en PVGE. Zij werken samen met zorgprofessionals uit de wijk zoals Fysiotherapie Kemps & Rijf en huisartsen in Stiphout. Ook een voedingscoach en de werkgroep Aandacht Voor Ouderen dragen bij aan deze nieuwe editie Meet, Weet en Beweeg. Daarnaast zetten enkele vrijwilligers zich met meer dan 100% in.

Zaterdag 25 maart

In het verleden zijn al meerdere succesvolle Meet, Weet & Beweeg bijeenkomsten georganiseerd. En op veler verzoek geven ze daar nu een vervolg aan. Ze starten op zaterdag 25 maart in Huiskamer de Ark in Stiphout van 10:00 tot 12:00 uur en van 12:30 uur tot 14:30 uur. Het komende jaar bieden ze ook in andere wijken Meet, Weet & Beweeg bijeenkomsten aan.

Gezondheidsadvies op maat

Iedereen verlaat de check met een persoonlijk rapport en een advies op maat. Denk hierbij aan voedingstips, beweegadvies of een afspraak bij de podotherapeut. Tijdens eerdere edities was het leuk om te zien dat er onder de deelnemers meteen ervaringen werden gedeeld en tips werden uitgewisseld.s Er wordt onder meer gekeken naar bloeddruk, conditie, BMI en voetafwikkeling. Het gaat niet alleen over het meten van fysieke aspecten, maar vooral ook over de mentale gezondheid. Bij een eerdere vergelijkbare gezondheidscheck ontstonden vriendschappen aan de zogenaamde ‘Gezelligheidstafel’. Aan deze tafel wordt gesproken over levensvragen.

Vragen?

Wilt u meer informatie of bent u niet in de gelegenheid om via de website in te schrijven, neem dan gerust contact op met Kristian van den Nouwlant, buurtsportcoach bij Jibb+. Stuur een e-mail naar kristianvandennouwlant@jibbplus.nl of bel naar 06 – 29 04 64 99.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *