Gratis stoeptegels ruilen voor plantjes

Zaterdag 24 september is het weer tijd voor operatie Steenbreek. Van 10:00 tot 15:00 uur ontvangen inwoners gratis plantjes in ruil voor hun tuintegels. Meer groen gaat de hitte in de stad tegen en fleurt je wijk op. De gemeente helpt inwoners hun wijk groener te maken en stelt gratis plantjes, tuinaarde en het advies van hoveniers beschikbaar.

Tegels eruit, planten erin!

Wat was het warm hé, deze zomer. Extreme hitte, periodes van droogte en heftige regenbuien komen steeds vaker voor. De temperatuur in de stad loopt hoog op en door de zware regen lopen straten of kelders onder. Meer groen zorgt direct voor een koelere temperatuur. Planten houden water vast en het regenwater zakt beter in de bodem. Riolen worden minder belast. De planten trekken meer dieren aan, zoals vogels en bijen en het zorgt voor minder fijnstof. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Hoe werkt het?
Lever op zaterdag 24 september tussen 10.00 en 15.00 uur maximaal 5 m2 stoeptegels en geel zand uit uw tuin in bij een van de drie depots. U ontvangt daarvoor in de plaats vijf gratis tuinplantjes en tuinaarde. Hoveniers helpen u met gratis tuinadvies. U vindt de inleverdepots in:

  • Brandevoort: kruispunt Herenlaan en Lauwerstraat
  • Rijpelberg: parkeerterrein Jumbo
  • Helmond-Noord: parkeerterrein winkelcentrum de Bus

Wel graag even aanmelden als u mee wilt doen. Hoe u dat doet leest u hieronder.

Aanmelden

Aanmelden gaat eenvoudig: vul het formulier in op de website www.allelichtenopgroen.nl/operatie-steenbreek. Doe dit vóór 17 september. Heeft u advies nodig? Vermeld dit dan bij uw aanmelding. Onze hoveniers helpen u graag.

Het is burendag op zaterdag 24 september. Dus nodig iedereen in uw straat uit om mee te doen. Hoe meer tegels eruit en planten erin, hoe beter.

 Geveltuintje
Heeft u geen voor- of achtertuin maar wel een gevel die u wilt vergroenen? Ook dan kunt u meedoen. Kijk op www.allelichtenopgroen.nl/geveltuinen voor de spelregels bij de aanleg van geveltuintjes.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.