Griffier Jan Jaspers neemt in de zomer afscheid

Jan Jaspers neemt half juli 2022 afscheid als griffier van de gemeenteraad van Helmond. Hij heeft deze functie dan 20 jaar vervuld. De griffier gaat met pensioen. 

De reden voor zijn vertrek is de naderende pensioendatum. Jaspers wordt dit jaar 66. Jaspers: “Op 16 maart zijn de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Voor mijn opvolger is het een natuurlijk moment om al kort na de start van de nieuwe raad aan boord te komen. Daarom leek het mij beter al iets eerder dan mijn pensioendatum plaats te maken. Daarmee komt een einde aan een mooie en inspirerende periode als griffier.”

Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad Elly Blanksma: “Jan Jaspers is al vele jaren de steun en toeverlaat van de Helmondse raadsleden. Een cruciale rol in het lokale democratische proces. Ik kijk terug op een hele plezierige samenwerking.”

Jan Jaspers heeft in zijn 20 jaar vijf raadsperiodes meegemaakt en samengewerkt met twee burgemeesters. Voordat hij griffier werd, was hij directiesecretaris van het Elkerliek ziekenhuis. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Defensie als woordvoerder voor de staatssecretaris van Defensie.

Werving nieuwe griffier

De werving  wordt binnenkort opgestart. Een van de opdrachten voor de nieuwe griffier wordt de implementatie van het rapport ‘Naar een toekomstbestendige raad en raadsgriffie’ dat kortgeleden in de raadscommissie is besproken. Op dit moment wordt dat uitgewerkt in concrete voorstellen, waarover de gemeenteraad nog voor de verkiezingen van 16 maart een besluit neemt.

Foto: Griffier Jan Jaspers in de raadszaal.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.