Groei woningvoorraad Helmond boven landelijk gemiddelde

De groei van de woningvoorraad door nieuwbouw in 2023 bedroeg voor Helmond 1,7 procent. Dat is een stuk hoger dan de gemiddelde landelijke stijging van 0,9 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de omringende gemeenten is de toename in Someren, Gemert-Bakel en Deurne met 1,0 procent een stuk lager dan in Helmond. In Asten is de groei wél iets groter met 1,6 procent, maar nog steeds onder de groeicijfers van Helmond.

Limburgse gemeenten als Peel en Maas (0,7 procent), Horst aan de Maas (0,5 procent) en Venray (0,4 procent) vallen op door een veel kleinere stijging in de woningvoorraad door nieuwbouw. De gemeente Zoeterwoude kende relatief de grootste groei van woningen door nieuwbouw in ons land. Hier klom de woningvoorraad met 4,8 procent naar 4.142 woningen, dankzij de bouw van 190 nieuwe woningen.

In 2023 zijn in heel Nederland ruim 73.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat is iets minder dan de bijna 75 duizend nieuwbouwwoningen uit 2022, maar het aantal ligt wel boven het jaarlijks gemiddelde van ruim 61.000 in de afgelopen tien jaar. Naast nieuwbouw ontstaan er ook woningen door bijvoorbeeld splitsing van bestaande woningen en transformaties van kantoren. Daarnaast verdwijnen er woningen, onder andere door sloop en samenvoeging. Per saldo is de Nederlandse woningvoorraad in 2023 toegenomen tot 8,2 miljoen woningen.

Foto Jinda Noipho/Vecteezy

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *