GroenLinks stelt vragen over Diftar aan college van B&W

Lara Tamarinof heeft namens haar partij (GroenLinks) vragen gesteld over de voortgang van het diftar systeem. De fractie wil graag informatie van het college van burgemeester en wethouders (B&W) over het fungeren van het nieuwe systeem. 

“Vanaf dit jaar hanteren wij als gemeente DIFTAR. Na een jaar wordt er geëvalueerd, dat weten wij. Na een twijfelende start ontvangen wij signalen van inwoners die sinds de invoering veel beter hun afval scheiden”, schrijft Tamarinof in haar brief. ” Helaas horen wij ook dat er mensen zijn die de regels niet goed hebben begrepen. Zij zijn bijvoorbeeld wel veel beter gaan scheiden, waardoor zij minder restafval produceren, maar bieden nu elke twee weken een half gevulde container aan in plaats van een volledig gevulde. Hoewel de reductie van restafval geslaagd is, betalen zij dus onbewust teveel. Daarom zijn we benieuwd naar een aantal zaken.”

Informatie over ledigen

Groenlinks wil graag van het college weten of er een dalend percentage in het restafval te zien is. Daarnaast hoopt de partij dat de gemeente kijkt naar of er in bepaalde straten, wijken of bij inwoners zelf vaker een lediging plaats dan het gemiddelde in de stad.

Met die informatie wil de partij er achter zien te komen of inwoners wel genoeg weten van het systeem en bijvoorbeeld weten dat er per lediging betaald wordt. Het college gaat nu aan de slag met het beantwoorden van de vragen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *