Met in totaal 5258 ingezamelde elektronische apparaten en een score van 3454 punten heeft groep 6 van Kindcentrum De Rakt in de Rijpelberg de E-wast race op haar naam geschreven.

Maand inzamelen

In de periode van een maand werd deze hoeveelheid ingezameld. Mede dankzij de ouders die zich, net als de kinderen, hiervoor inzetten. Op geruime afstand volgden de Deurnese scholen Aventurijn/Willibrordus als tweede en de Gerardusschool als derde.

Wethouder reikt prijs uit

De kinderen uit de groep van leerkracht Levi Hermans werden donderdagmiddag verrast met een bezoek van wethouder Marita van Lierop, die de prijs uitreikte. Zij vertelde dat de klas een schoolreis naar Eindhoven mag maken. Die schoolreis gaat naar de Ontdekfabriek.  

Taart van BLINK

De heer Theo Lemmen van BLINK bracht de winnaars een taart, die door de leerlingen smakelijk werd opgegeten.

De E-wast race 

“Een E-waste Race bestaat uit tien basisscholen in een gemeente of regio die een inspirerende en interactieve gastles krijgen”, zo vertelt projectmanager Joris van Riel. “Hierin leren ze alles over het belang van het verminderen van e-waste en het hergebruiken en het recyclen van e-waste.” Na de gastles gaan de deelnemende klassen vier weken lang zoveel mogelijk e-waste, (kleine) elektronische apparaten, inzamelen. Zij doen dit thuis en bij vrienden en familie. Maar tegelijk voeren ze ook hun buurtcampagne via posters en zelfs lokale media.

Leerlingen van De Vlier uit Helmond eindigden als vijfde in deze editie.  

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *