Zou de optocht wel doorgaan, want de weersvoorspellingen voor zondag waren niet al te best. Veel regen en wind werden in het vooruitzicht gesteld en dat kun je niet hebben met al die tachtig wagens , groepen en muziek gezelschappen. Al deze voorspellingen kon de Helmonder niet deren en massaal trokken ze naar het centrum van de stad. Na al die corona toestanden, wilde men na drie jaren wel weer genieten van carnaval en de optocht.

De optocht

Rijen dik stonden de carnavalsvierders langs de route. Het was toch nog een heel gezellige middag met al die hossende en springende jeugd, die op of achter hun begeleidende vrachtwagens, een geweldige bak muziek hadden opgesteld. Ook de verklede individuele en groepen zagen er ook fraai uit. Toch hoorde je vele opmerkingen over al die hele grote vrachtwagens bij het publiek, omdat er normaal hossende jeugd op deze wagens stonden, maar nu waren vele van de grote vrachtwagens leeg, op de DJ na en de jeugd danste er achteraan. Ook waren er natuurlijk ook hele mooie groepen en praalwagens, waarbij alles uit de kast was gehaald, om er op zijn carnavalsbest uit te zien. Een negatief resultaat werd behaald door de jeugdgroep uit Venhorst en Boekel. Zij werden bij de Kromme Steenweg uit de optocht gehaald ,vanwege het feit, dat ze vlammenwerpers op de wagen hadden staan. Ook werden er nog drie van de wagens, met veel te veel decibellen, uit de optocht verwijderd. Al bij al kunnen we toch terug zien op een mooie, maar misschien wel te lange carnavalsoptocht.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Go Reply

  Excuus, maar dit is een veel te optimistische weergave van de optocht. Het was een grote bak ellende. Meer dan de helft van de wagens waren opleggers op vrachtwagens. Verschrikkelijk slechte voorselectie van de organisatie (of een gebrek aan aanmeldingen). De langste én slechtste optocht geworden daardoor. Kan er met mijn hoofd nog niet zo goed bij, dit had niks met carnaval te maken. Helemaal niks.

 2. Sjefke Reply

  Carnaval is voor iedereen, ook als de muziek je niet bevalt.

 3. Gert H.M. Bouten Reply

  Dank voor deze uitgebreide fotorapportage. Ik was er zelf niet bij, maar heb nu wel een indruk van hoe het was.

  • Maarten van der Zanden Reply

   Wij stonden aan het begin van de optocht al voor 13.30 uur klaar. De eerste deelnemers kwamen tegen 13.45 uur voorbij. Er zaten echt wel een paar mooie groepen en wagens bij, onder andere van de Boezemvrienden en HMC, maar het ging wel erg langzaam allemaal. Om 15.30u kwam nummer 45 van de 80 pas voorbij bij ons. Het duurde naar ons idee veel te lang, dus zijn we gegaan en ergens iets gaan drinken. We hebben het vervolg en het einde niet meer gezien. En wij waren niet de enige die eerder vertrokken. Ook zaten er veel open stukken tussen de deelnemers. Begrijpelijk dat de grote wagen met de 2 vlammenwerper op het dak eruit werd gehaald. Veel te gevaarlijk! Kortom: volgend jaar maximaal 2 uur lang maken die optocht en veel meer op kwaliteit selecteren.

 4. Bernard de Rooij Reply

  Ik vind het een gênante vertoning. Teringherrie, zuipende tieners en geen enkele grote wagen gezien. Kijk maar naar de foto’s.
  Het carnaval er om heen, aan de kant dus, de toeschouwers, dat was top! Veel sfeer, gezelligheid en geduld met de slechte optocht.

 5. Erik van Heeswijk Reply

  Het zou mooi zijn als er in dit redactionele stuk ook wat pittig en kritisch commentaar verwerkt zou kunnen worden. Nou is het een leuk en positief stukje dat beter past in een buurtkrantje dan op een podium dat DitisHelmond heet.

  • DitisHelmond Herbert von Reth Reply

   Erik bedankt voor je reactie. We zullen dit zeker meenemen in ons redactieoverleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *