Grote drugsvondst en overtredingen bij controle in Helmond

Een grote hoeveelheid hard- en softdrugs, diverse overtredingen op het gebied van adresfraude en brandveiligheid, een persoon aangehouden voor dealen in de wijk en meerdere bekeuringen bij een grote verkeers- en snelheidscontrole. Dat is het resultaat van een integrale controle van politie, Belastingdienst en de gemeente Helmond op vrijdag 17 september in de Helmondse binnenstad. 

De controle is onderdeel van de aanpak van gemeente, politie, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie om de leefbaarheid en veiligheid in Helmond te verbeteren.

Drugs

De politie vond bij het doorzoeken van een woning een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. Het gaat om 585 XTC pillen, 384 gram henneptoppen, 40 gram hasj en diverse voor de handel bedoelde kleinere hoeveelheden hard drugs. Ook trof de politie er enkele wapens (een boksbeugel en een ploertendoder) aan. De politie nam de drugs en wapens in beslag. Verder is er een persoon aangehouden voor dealen in de wijk.

Adresfraude bij 3 woningen

Bij drie woningen was sprake van adresfraude. Dat betekent dat iemand met opzet verkeerd staat ingeschreven of juist niet staat ingeschreven in de
Basisregistratie Personen (BRP). Dat geeft zo iemand dan mogelijkheden voor fraude.

Bij de eerste woning waren de woning en het perceel ernstig vervuild. De eigenaar moet in opdracht van de gemeente direct aan de slag en gaan schoonmaken. Daarnaast was er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Dit wordt ook verder onderzocht. Bij de tweede woning was het gebruik van het pand mogelijk in strijd met het bestemmingsplan en het was er niet brandveilig. Ook dit wordt verder onderzocht. Bij de derde
woning starten gemeente en politie ook een onderzoek op. De illegale bewoning is hier namelijk strijdig met het bestemmingsplan.

Verkeerscontrole

Er was ook een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst. Daarbij heeft de Belastingdienst schulden geïnd. De politie schreef zo’n 35 bekeuringen uit aan automobilisten, fietsers en scooterrijders. Onder andere voor snelheidsovertredingen, fout parkeren, rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een helm en rijden door rood licht. Een persoon is aangehouden omdat hij nog een celstraf had openstaan. Ook werden diverse bekeuringen uitgeschreven door de boa’s van de gemeente voor fout parkeren.

Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

 1. Theo V. Reply

  Vaker doen !!!
  willekeurig maar niet meer zolang vanwege snelheid van mond op mond reclame {social media} cq pakkans voor de grote vissen
  23u is standaard wisseling van de wacht dus tijdstip verleggen naar 22.30u snelle start.
  jammer als er een aanlevervoertuig bijzit die de coffeeshop moet bevoorraden.

  ps ik wist het terwijl ik daar wilde fietsen en ben elders gaan fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *