Het succesvolle jongereninitiatief We Care Helmond is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Zo’n twee jaar geleden kwam de groep samen, met de wens om jongeren in het Helmondse een stem te geven in gemeentelijke besluiten die over jongeren gaan. Daardoor ontstond samen met M’hamed Yahia (netwerker bij LEVgroep) het idee om We Care Helmond op te richten.

We Care Helmond organiseert regelmatig activiteiten en bijeenkomsten. Het doel daarvan is om signalen en behoeftes van jongeren op te halen in de wijken. Op basis van die signalen brengt We Care advies uit aan diverse partijen. Denk aan de gemeenteraad, politie en het onderwijs.

Droomfabriek

We Care Helmond organiseerde in de aflopen jaren veel activiteiten om Helmonders aan elkaar te verbinden. En om er te zijn voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Bijvoorbeeld door het verzorgen van lunchpakketten voor ouderen. Of door maaltijden te bereiden en een bloemetje uit te delen in coronatijd. Daarnaast zetten de jongeren van We Care zich in voor thema’s die spelen onder de jeugd. Bijvoorbeeld het realiseren van een centrale plek voor jeugdigen in de binnenstad. Na diverse pogingen slaagden ze erin om samen met jongerenwerk Helmond en Stadsleerbedrijf in de City Sporthal een Droomfabriek op te tuigen. Daar maken nu dagelijks diverse partijen gebruik van.

Glimlach

“We horen uit diverse hoeken in de stad dat de jongeren van We Care Helmond zorgen voor een glimlach bij de inwoners. Want hun acties en initiatieven worden enorm gewaardeerd”, aldus M’hamed Yahia. “En dat is ook precies waar We Care Helmond zich voor inzet. Zorgen dat mensen zich verbonden voelen. En dat ze daarnaast samenwerken met inwoners om het positieve in hen naar boven te halen.”

Appeltje van Oranje

Appeltje van Oranje is een prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving. Op 4 oktober is de uitreiking in Paleis Noordeinde in Den Haag. Die dag ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op Paleis Noordeinde vertegenwoordigers van de genomineerde projecten.
Vind jij ook dat We Care Helmond een Appeltje van Oranje verdient? Stem dan op hen via www.appeltjevanoranje.nl/projecten/we-care-helmond. Stemmen kan vanaf 31 mei tot en met 10 juni!

Begin oktober 2023 ontvangen drie sociale projecten het felbegeerde Appeltje van Oranje. Ze hebben dan een uitgebreide selectieprocedure achter de rug. In september kiest het bestuur van het Oranje Fonds de drie winnaars.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *