Hackathon over eenzaamheid onder jongeren

GroenLinks Helmond houdt op woensdag 17 juni om 19.30 uur een online hackathon. Samen met deskundigen, jongeren en ouders wordt het thema eenzaamheid onder jongeren besproken. De bedoeling is om samen te zoeken naar oplossingen voor dit probleem waar veel jongeren mee te maken hebben.

Een hackathon is een activiteit waarbij deelnemers in korte tijd oplossingen voor problemen bedenken. Bij deze hackathon is ruimte voor 50 deelnemers. Iedereen kan zich aanmelden. Wethouder Cathalijne Dortmans levert een bijdrage en ook praten medewerkers van de GGD en de LEV-groep mee.

Eenzaamheid is onder volwassenen en ouderen de laatste jaren toegenomen. Uit onderzoek van GGD Brabant Zuid-Oost blijkt dat 24 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar zich eenzaam voelt. Mogelijk dat dit zelfs hoger ligt, als de effecten van de coronacrisis worden meegeteld. GroenLinks Helmond hoopt dat de deelnemers aan de hackathon met creatieve voorstellen komen, waarmee het thema eenzaamheid uit de taboesfeer kan worden gehaald.

Aanmelden voor een inlogcode kan via info@groenlinkshelmond.nl.

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *