Vrijwilligerspenning voor wakkere wijkreporter Hans Choufoer

Uit handen van wethouder Harrie van Dijk ontving vrijdagmiddag Hans Choufoer de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond. De man die ruim 25 jaar zelf als reporter honderden mensen interviewde en op de foto’s zette, stond nu zelf een keer in de schijnwerpers. Hij was totaal overrompeld en zeer vereerd toen hij de oorkonde en de penning in ontvangst nam.  

Hans Choufoer is ruim 25 jaar actief voor het wijkblad van Brouwhuis, De Corridor. Als reporter levert hij iedere maand tekst en foto’s aan. Daarvoor gaat hij overal op af, met de fiets. Zo heeft hij veel goede connecties opgebouwd in de wijk. Naast zijn activiteiten bij De Corridor is Choufoer ook al acht jaar verslaggever bij wat eerst Ditisonzewijk was en nu DitisHelmond is. “Iedereen kent zijn fiets. En zijn sigaar”, weet wethouder Van Dijk.

De actieve vrijwilliger staat ook altijd klaar voor het Kasteel van Sinterklaas, de Kasteeltuinconcerten, Fietsrondje Helmond en IVN. Van Dijk: “Toen ik hoorde dat dit aanleiding was om aan Hans de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen, dacht ik ‘daar moet ik bij zijn’. Ik ken hem al van de basketbalclub waarvoor we allebei speelden. Daar begon zijn vrijwilligerswerk al.” Van Dijk moet er niet aan denken dat vrijwilligers zoals Hans ermee op zouden houden. “Dan hebben we een vet probleem.”

Voorzitter Jasper Ragetlie van DitisHelmond kent Hans als de man met de sigaar en de gulle lach. Hij memoreert de dag in 2018 toen bij, toen nog Ditisonzewijk gevierd werd dat hij zijn vijfhonderdste reportage geschreven had. “Je schrijft er ongeveer honderd per jaar. Altijd enthousiast en positief. Je bent een voorbeeld van hoe je het vrijwilligerschap in kunt vullen.”

Hans zelf zou het nooit willen missen. “Ik ontmoet zoveel mensen. Ik moet er niet aan denken om altijd thuis te moeten zitten. Zolang ik mijn fiets en mijn sigaartje heb, ga ik door.”

Foto’s: Gerard Slegers

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Ger Koppenens Reply

    Hans, van harte gefeliciteerd. Je hebt deze penning meer dan verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.