Hans Konings ondanks de kou weer present op Berkendonk…

Herkent u hem nog? Op 17 februari 2017 maakte ik kennis met de (nu) 77-jarige Hans Konings. Zijn hobby is salsa en flamenco dansen, daar geeft hij ook les in. Net als muziek maken, want hij speelt graag gitaar afgewisseld met af en toe spelen op de mondharmonica.

Maar zijn grootste passie is wel lekker zwemmen. En of het nu warm is of enkele graden onder nul, hij is regelmatig te vinden op Berkendonk waar hij zijn rondjes zwemt en oefeningen doet. Ik zocht hem weer eens op en Hans vertelt: “Zwemmen is goed voor de gezondheid en de spieren. En hoe kouder, hoe beter. Ik ben vroeger badmeester geweest dus ik weet niet beter dan vaak lekker te genieten van het water”.

Vanmorgen was Hans al rond tien uur present op Berkendonk. Een vriendelijke goedlachse man met veel gevoel voor humor. Terwijl ik als wijkreporter stond te blauwbekken van de kou begon Hans zich uit te kleden om daarna in een kort zwembroekje richting het water te lopen. Hij stopte even voor de rand van het water, bukte en raapte enkele stukken ijs op. “Gelukkig staat er veel wind dus er ligt niet veel ijs op het water. Want het ijs is vaak scherp en ik wil mij niet verwonden aan het ijs”. Hij liep het water in en liet zich even onder water zakken. Hij begon direct een stuk te zwemmen, terwijl er enkele ganzen in zijn buurt zwommen en hem met luid gegak aankeken. Een paar honderd meter verderop liep hij uit het water en begon op zijn terug weg even te hollen. Bij het startpunt begon hij zijn oefeningen zoals stretchoefeningen en draai oefeningen. ” Dat is goed voor de spieren en de bloedsomloop” En na een klein half uurtje liep hij weer naar zijn kleren en begon zich aan te kleden. We praatten nog wat na en namen daarna afscheid. Hij stapte in zijn lekkere warme autootje en ik stapte verkleumd op de fiets, op weg naar de volgende reportage (in Brandevoort) om daar weer het nieuws te verslaan…

Wie er meer informatie wenst of misschien wel een keer mee wil zwemmen met Hans (dat vindt hij gezellig) kan even een mailtje sturen naar hans.konings2@gmail.com of even bellen met 06 – 22168560.

Onderaan vindt u de videoverslag die wij vorige jaar maakte:

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Rijpelberg-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.rijpelberg.ditisonzewijk.nl
Facebook: Rijpelberg
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *