Hans van den Berkmortel en Roel van Daal tijdens MUSIC MEETS ART

Hans van den Berkmortel (Helmond, 1969) en Roel van Daal (Breda, 1963) zijn ‘kunst-kornuiten’ sinds ze beide exposeerden in de oude Cacaofabriek te Helmond; ALLES VAN WAARDE MOET WEG.

Sindsdien raken beide schilders elkaar, hoewel hun werk totaal verschillend is. Daar waar Roel vooral realistische (Parijse) sfeerbeelden schildert, maakt Hans vooral gestileerde paarden, vrij galopperend op het doek tegen een monotone kleurachtergrond die veel spanning teweegbrengt.

Samen zijn ze kritisch naar elkaars werk, ze staan open voor elkaars aanwijzingen, en brengen het werk naar een hoger niveau. Regelmatig gaan ze beide naar Parijs voor de kunst. Ondanks dat ze aldaar nooit een museum bezoeken, gaan hun slenteringen door de stad wel degelijk over kunst. Roel maakt beelden voor eventuele schilderijen, terwijl Hans, als fotograaf op zoek is na dat ene, unieke moment wat interessant genoeg kan zijn.

Hoewel ze al vele kunstprojecten in het buitenland hebben gedaan (o.a. Baku Azerbeidjan, Hong Kong, Lausanne Zwitserland, Bled Slovenië) hebben ze nog nooit echt samen geëxposeerd, het moest er een keer van komen.

Een aantal paarden van Hans en wat prachtige straatscenes van Parijs zijn op zondag 18 september te zien tot eind oktober bij Hanssen Art Design, Speelhuisplein te Helmond. De opening op 18 september om 13.00h valt samen met het evenement MUSIC MEETS ART, in en rondom Theater Speelhuis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Jan Conijn Reply

    Ik ken het werk van beide schilders. Dit is zeker een bezoek waard!! Dikke aanrader 👍🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.