Hans van Hoof, beter bekend als Hanske, vindt het niet eerlijk: ‘zijn’ club HVV heeft een trainingsveld echt nodig. Hij begrijpt niet waarom de gemeenteraad zich niet voor de club heeft uitgesproken. Hij hield een pleidooi voor het team van Omroep Helmond/ Ditisonzewijk-Helmond.

Begin 2017 besloot de gemeente om de sportparken van HVV Helmond en RKPVV medio dat jaar af te stoten. Maar het hoofdveld is van HVV dat van geen wijken wil weten. HVV is dus ook vastbesloten om door te gaan, alleen heeft het eigenlijk wel een trainingsveld nodig. De gemeenteraad van Helmond stemde met een grote meerderheid tegen de motie van Helmond Aktief/ Helder Helmond/ PVDA en Bach Plus. Daarmee is het dus duidelijk dat de club het met maar één veld moet doen. Alleen een wedstrijdveld is echt te weinig, meent Hanske. ‘Wij moeten ook kunnen trainen. Dit was ook het argument van de oppositie.

HVV heeft inmiddels oud-voetballers Berry van Aerle, Hans Meeuwsen en Joey Sleegers in hun strijd meegekregen. Zij deden een oproep aan de gemeente Helmond. Ook Frank Lammers, die vroeger tegen HVV heeft gevoetbald, deed een oproep.

En Hans van Hoof, sinds 1968 verbonden aan HVV, doet een emotionele oproep aan de gemeente: ‘Luister toch één keertje naar mij, HVV en daarmee Sportpark Houtsdonk mag niet weggaan!’

Diverse voetbalclubs zijn al verdwenen uit het Helmondse voetbalsport: Haagse Boys, Dijkse Boys, Oranje-Zwart en onlangs PVV. Alleen FC De Braak en Rood-Wit zijn nu nog over…en HVV, want zoals Hans in zijn pleidooi emotioneel vertelt: ‘Wij willen niet stoppen, maar doorgaan en een wij hebben daarvoor een trainingsveld nodig. Luister nu eens naar de oudste club (1899) uit Helmond en geef ons bestaansrecht!’

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *