Zondag, 10 april was het een drukte van belang op de Automotive Campus. Muzikanten liepen af en aan . Het waren leden van Harmonie Amicitia uit Brouwhuis. Zij kozen een nieuwe Beschermvrouwe en commissarissen.

Er werden drie nieuwe commissarissen en een Beschermvrouwe geïnstalleerd. Voor Amicitia is dit een stuk geschiedenis, helemaal als je beseft dat Amicitia de enige harmonie is in Nederland (|misschien ook wel daarbuiten) die een raad van commissarissen heeft die alleen maar uit vrouwen bestaat. Zondag kwamen er weer drie bij dus bestaat de raad uit 24 vrouwelijke commissarissen. Deze gebeurtenis stond al sinds april 2020 in de planning, maar door de coronapandemie is dit verschoven naar dit jaar.

Voorzitter Jurgen Wilms heette alle genodigden een hartelijk welkom en begon aan zijn speech waarin hij de erevoorzitter Wim Klerkx en erelid Jan Hendriks speciaal bedankte voor hun aanwezigheid. Voordat Jurgen Wilms begon met het programma, verzocht hij de te installeren dames even naar voren te halen voor de plechtige eed. De Beschermvrouwe was Maria de Kimpe, de drie commissarissen waren Ellen Prick, Marijke de Witte en Ellen Niessen.

Nieuwe uniformen

Na de installatie bekende Jurgen Wilms dat Amicitia eigenlijk nog een grote wens had en dat was een noodzakelijke: nieuwe uniformen. Zij hadden nog nooit nieuwe uniformen gehad en de huidige uniformen waren ooit overgenomen van een andere fanfare en later vervangen door de uniformen van de voormalige PTT fanfare. Omdat dit nogal een kostenpost is, werd een aanvraag gedaan aan de Wijkraad Brouwhuis, stichting NKV, het cultuurfonds en de Rabobank. Het pakte positief uit. Het was nog iets te weinig, dus kwamen zij met een vriendelijke vraag bij de dames van de Raad. Dankzij de RVC konden toch de nieuwe uniformen aangeschaft worden.

De leden van de harmonie werden gevraagd op te staan en zich te ontdoen van de oude jas en de pet. De nieuwe pakken werden aangetrokken en het eerste werk wat zij gingen spelen in het nieuwe tenue was Hanseatic Suite. Omdat het een speciale dag was, werd de erevoorzitter Wim Klerkx naar voren gevraagd. Jan Hendriks en Wim Klerkx werden nog verrast met een nieuw strikje dat door hun vrouwen direct werd omgedaan. Zo,  nu was de harmonie weer op en top. De trots straalt er van af. Hier staat een harmonie die er met recht wezen mag. Tot slot werd er nog even geproost en kreeg iedereen de gelegenheid om de nieuwe Beschermvrouwe en de commissarissen te feliciteren. Brouwhuis kan trots zijn op de harmonie.

Verslag en fotografie: Hans |Choufoer

Met speciale dank voor Jurgen Wilms en Amicitia.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.