Heel Helmond Sport en Senzer: ‘Voor een fitte en vitale regio’

Heel Helmond Sport en Senzer hebben het afgelopen jaar een pilot gedraaid om niet-sportende Senzer-medewerkers meer aan het bewegen te krijgen. Die pilot was dusdanig succesvol, dat nu een tweede groep sporters is gestart. Zij gaan een jaarlang – in samenwerking met Heel Helmond Sport en onder professionele begeleiding-, een speciaal en op maat gemaakt fitnessprogramma uitvoeren bij Basic Fit op Sportpark De Braak.

Dinsdag zetten alle dertien nieuwe deelnemers op feestelijke wijze hun handtekening in de Business Club van Helmond Sport. Dat deden ze samen met wethouder Sport Harrie van Dijk, Ron van den Bekerom (Algemeen manager Helmond Sport) en Marion van Limpt (algemeen directeur Senzer) op een groot bord. Daarmee bekrachtigden zij hun deelname.

Samenwerking Heel Helmond Sport en Senzer
Heel Helmond Sport is een initiatief van Helmond Sport. Met het initiatief wil de club – samen met enkele partners, waaronder Senzer en de gemeente Helmond -, de regio sportiever en vitaler maken. De club en haar spelers zetten zich in voor maatschappelijke en sportieve projecten in en om de stad. Dit doen ze vanuit de visie dat sport zorgt voor discipline, vertrouwen en respect. En het mensen leert te incasseren, keuzes te maken en samen te werken. Volgens de initiatiefnemers zijn dit essentiële vaardigheden die bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen. Het streven is dan ook om de inwoners van de regio via het initiatief in beweging te krijgen. En te motiveren om ook in beweging te blijven.

Fit worden en blijven
Senzer heeft als ambitie om medewerkers te ondersteunen bij het fit worden of het fit blijven. Er zijn diverse regelingen en initiatieven die zorgen voor een veerkrachtige organisatie met vitale medewerkers. Dit fitnessprogramma is een van die activiteiten die vooralsnog als proef gestart is. Aan het einde van het trainingsjaar wordt de proef geëvalueerd en wordt gekeken of het breder aangeboden gaat worden in de Senzer-organisatie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *