Heel Helmond telt tuinvogels in 2021

Vogelbescherming Nederland houdt weer de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling van 29 tot 31 januari. Dan tellen ook de Helmonders weer volop alle vogels die zij zien in de tuin. Vorig jaar namen negentigduizend mensen deel aan deze actie.  

Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel. Tel een half uurtje lang de vogels in de tuin of op het balkon en meldt de resultaten. In de wintermaanden struinen groepen vogels de tuinen af zoekend naar voedsel. In de bossen en op de weilanden is er steeds minder voedsel te vinden, waardoor de vogels op zoek gaan in de tuinen. Wie dus zorgt voor voer, zal zeker vogels te zien krijgen.

Aanmelden kan nu al

Wie zich nu al opgeeft via de website ontvangt de gratis special Vogels voeren en 15 procent korting op vogelvoer en voederhuisjes in de webshop van Vogelbescherming. Daarnaast verstuurt Vogelbescherming herkenningstips via de mail. In het weekend zelf houdt Vogelbescherming de tussenstand bij en bijzondere resultaten. Aan het einde van het weekend zal de top 10 worden opgemaakt.

Voor meer informatie klik hier.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *