November = duurzaam in de Bibliotheek

Bibliotheken door het hele land staan in het teken van Jan Wolkers en duurzaamheid in november 2019.

Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de Bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel ‘Winterbloei’. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

‘Winterbloei’ is de hele maand november verkrijgbaar in de Bibliotheek (zo lang de voorraad strekt) voor leden vanaf 18 jaar, op vertoon van hun bibliotheekpas. Bibliotheekleden kunnen de bundel ook downloaden als e-book via de online Bibliotheek.

November = duurzaam in de Bibliotheek

Er worden in het kader van duurzaamheid diverse activiteiten georganiseerd. In Asten en Someren in samenwerking met het IVN op zaterdag 16 en 23 november. In Helmond met Groen4Life op 24 november. In Helmond is op donderdagavond 7 november een literaire pubquiz met als thema duurzame verhalen. In Helmond (zondag 10 nov.) en Deurne (woensdag 20 nov.) leer je  samen met de professor van Mad Science over de vervuiling van onze oceanen.

Is het uitlenen van boeken en e-books al duurzaam, in de maand november staan wij extra stil bij dit thema. Iedereen die (weer) lid wordt krijgt in november 5 euro korting op het abonnementsgeld. En natuurlijk krijg je ook direct het Nederland Leest boek ‘Winterbloei’ cadeau. Ook onze herbruikbare bibliotheektassen zijn extra voordelig in november.

Nieuw in de Bibliotheek: een literaire pubquiz

Op donderdagavond 7 november organiseren jongeren van @pubquiz een literaire pubquiz in de Bibliotheek met als thema: Duurzame verhalen. Je kunt meedoen met een team van maximaal 4 personen. Aanmelden kan t/m 1 november via literairepubquiz@gmail.com
De literaire pubquiz wordt gehouden bij Lunch- en Leescafé De Bieb in Bibliotheek Helmond. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Nederland Leest leesclub op Hebban

Rondom de Nederland Leest-campagne organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers te bespreken. Met de bij de bibliotheken gratis af te halen verhalenbundel kun je aansluiten bij de leesclub van onze Bibliotheek. De eerste week van november heb je de tijd om het boek te lezen, in de weken daarna gaan we met elkaar in discussie. De leesclub speelt zich online af op de website van Hebban.

Alle informatie over Nederland Leest in Helmond-Peel is te vinden op onze website www.bibliotheekhelmondpeel.nl/nederlandleest

nll19-HEADER_AUTEURS-zw-846x423

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *