‘Heerlijke sfeer in de stad’

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor DitIsHelmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

In de afgelopen weken ben ik veel in het centrum geweest. Het valt me op dat de sfeer in korte tijd helemaal veranderd is. En gelukkig op een positieve manier! Het is nog maar kort geleden dat winkels en horeca dicht waren en de straten bijna uitgestorven. Hoe anders is dat nu! Carnaval was al een groot feest dat vrijwel zonder wanklanken is verlopen. Heel veel mensen genoten in en buiten de cafés van de onvervalste carnavalssfeer. Ongeveer tegelijk met carnaval kwam het mooie weer. Het zonnetje en de oplopende temperatuur zorgen voor volle terrassen en meer winkelend publiek.

In de afgelopen week was het centrum kermisterrein. Na twee jaar eindelijk weer een kermis zonder beperkingen. Veel Helmonders en mensen uit de regio hebben daar gretig gebruik van gemaakt. Ik heb zelden zó veel blije gezichten gezien. De Helmondse voorjaarskermis is traditioneel de opening van het kermisseizoen. Dat is altijd een bijzonder moment. Maar nu veel kermisexploitanten twee jaar thuis hebben gezeten is zo’n eerste kermis natuurlijk nóg belangrijker. Ook bij de bezoekers van de kermis en de horeca- en retail ondernemers in de stad zag ik veel vrolijkheid. Iedereen is blij dat we weer terug kunnen naar het gewone leven inclusief de leuke dingen die het leven de moeite waard maken.

Hopelijk is dit de opmaat naar een mooie zomer vol met evenementen en levendigheid in de stad. Het Drakenbootfestival heeft al aangekondigd dat de draken begin juni weer over het kanaal varen. De twintigste editie van de Kasteeltuinconcerten staat in juli en augustus op stapel. Andere evenementen zullen ongetwijfeld volgen. Ik zie horecaondernemers met volle energie aan het werk om het hun gasten naar de zin te maken. Nu de laatste coronamaatregelen geschrapt zijn kan ook de nachthoreca weer volop aan de bak. Kortom, er heerst een gevoel van ‘we zijn er weer’. Daar ben ik heel blij mee want een centrum kan niet zonder sfeer en die sfeer wordt gemaakt door ondernemers en bezoekers!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. Ik ben volledig arbeidsongeschikt. Ben vrijwilliger bij de Dierenambulance en bij Dit is Helmond. Voordeel hiervan is dat ik veel vanuit huis kan werken op dagen en tijden dat ik me goed voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *