De sloop van de Gaviolizaal verliep dinsdagmiddag niet zoals gepland. Een muur viel tijdens de sloopwerkzaamheden onbedoeld in de achtertuin bij de huizen aangrenzend aan de zaal. Ook een dag na het incident wil het sloopbedrijf Heezen BV geen commentaar geven over wat er fout is gegaan en hoe ze het op gaan lossen.

De bewoners wilden niet op camera reageren vlak na het ongeval. Zij  gaven wel aan dat ze het vooraf al aan zagen komen dat er iets mis zou gaan. Door de val van de muur is r ontdekt dat er asbest aanwezig was in de Gaviolizaal. De bewoners die tegen de zaal aan wonen zijn daar vooraf niet over geïnformeerd. Tijdens de sloop en het onbedoeld verkeerd vallen van de muur, hadden de bewoners hun ramen open staan. Bij de val kan er dus ook asbest bij de huizen binnen zijn gekomen.

Er raakte niemand gewond bij het ongeval er is alleen veel schade. Of Heezen BV overgaat tot het vergoeden van de schade ten gevolge van de val van de muur, daar wenst het bedrijf ook geen commentaar op te geven.

Foto: bewoonster

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *