Helder Helmond betreurt vertrek Michael Rieter

De fracties van Helder Helmond (HH), Helmond Actief (HA) en Bachplus (die gezamenlijk het nieuwe Helder Helmond willen vormen) betreuren het vertrek van Michael Rieter uit de partij. Sinds 2 juni heeft hij zijn lidmaatschap met onmiddellijke ingang opgezegd.

“In de opzeggingsbrief en ook in de periode daaraan voorafgaand, hebben we overigens geen tekenen van hem mogen ontvangen dat de gezamenlijke fractie samenwerking noch de samenvoeging van de politieke partijen, oorzaak zou zijn van zijn opzegging”, laten de partijen weten. In een extra bijeenkomst op maandag 7 juni j.l. hebben de drie fracties besloten om de ingezette weg naar een gezamenlijke partij op 1 oktober voort te zetten.

Verrassing

Ondanks dat er het een en ander speelde rondom de mede-oprichter van Helder Helmond kwam het bericht van zijn vertrek als een verrassing voor de partijen. “Mede omdat de gezamenlijke samenwerking tussen de fractieleden van HH, HA en Bachplus goed verloopt”, zeggen de partijen. Het vertrek van Rieter Sr. zal geen invloed hebben op de aanstaande fusie. “Dit (de fusie) op dezelfde gedreven en enthousiaste wijze zoals zij dit na de samenvoeging van politieke verenigingen op 1 februari tot heden, hebben opgestart. Daar bestaat geen twijfel over.”

Helder Helmond, Helmond Actief en Bachplus wensen Michael Rieter veel succes in zijn verdere politieke inzet voor Helmond. “Jammer genoeg niet meer onder de vlag van Helder Helmond.”

Foto: Helder Helmond in andere tijden

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *