Helder Helmond krijgt brede steun voor motie ”betaalbare woningen”

In het verkiezingsprogramma van Helder Helmond was veel aandacht voor betaalbare woningen. Dat Helder Helmond zich hier actief voor inzet is al wel gebleken tijdens de diverse raadsvergaderingen. Maar met deze motie hebben we iets in handen om het college aan te spreken op het woningbeleid, aldus Helder Helmond.

Afgelopen donderdag 10 november is tijdens de begrotingsbehandeling de motie “betaalbare woningen” aangenomen door de gemeenteraad. Alleen de fractie D66 stemde tegen en dus kunnen we spreken van een breed gedragen motie. Willem Boetzkes (raadslid voor Helder Helmond) legt uit waarom dit zo belangrijk is. “Juist betaalbare woningen worden te weinig gebouwd in Helmond. Ontwikkelaars bouwen graag dure woningen van meer dan 400.000 euro omdat ze daar goed aan kunnen verdienen. Aan de andere kant hebben we in Helmond een duidelijk beleid dat zorgt voor voldoende sociale woningen, maar juist daar tussenin zitten de huizen welke nu niet te krijgen zijn. En dat terwijl daar veel behoefte aan is in Helmond.”

Deze motie roept de wethouder op om bij overeenkomsten met particuliere partijen aan te moedigen tot de realisatie van betaalbare koop- en huurwoningen. ”We praten dan over woningen met een koopprijs tussen de 215.000EUR en 255.000 euro. Of woningen met een huurprijs tussen de 760 en en 870 euro per maand. Met de stijgende hypotheekrentes zal het lastig blijven om dit te kunnen lenen bij de bank. Daarom is het goed te weten dat tijdens dezelfde vergadering ook een motie is aangenomen om de starterslening uit te breiden.”

Helder Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.