Helder Helmond vraagt opheldering voor declaratiegedrag wethouder Bonte

Inmiddels na drie keer vragen staan de declaraties van de collegegelden op de site van de gemeente Helmond. Helder Helmond stelt vragen over de hoge declaraties van Rotterdamse wethouder Arno Bonte. De partij heeft gevraagd of het college de belofte nog steeds kan handhaven dat zeven wethouders niet meer zouden kosten dan de vijf voorgangers. Gezien de hoge declaraties van Bonte (Groen Links) in vergelijking met de anderen zal dit lastig blijken.

Volgens Helder Helmond zal Bonte meer dan 14.000 euro aan reis- en verblijfskosten declareren per jaar. Dit werd bevestigd door zijn declaraties uit het derde kwartaal van 2022, waar een totaalbedrag van 3528,21 euro uit kwam. Het blijkt dat er een aanzienlijk verschil is tussen de declaraties van Bonte en die van andere wethouders.

Twee van de zeven wethouders kwamen uit andere steden om hun functie uit te oefenen. Bonte gaf aan dat hij vanwege het ‘sociale aspect’ niet in Helmond zou komen wonen en dit riep destijds een aantal vraagtekens op. Van de Werff vraagt dan ook of het stadsbestuur erover wil nadenken om wethouders na een jaar te verplichten om in Helmond te komen wonen.

Helder Helmond vindt de declaraties in het derde kwartaal van 2022 te hoog. In vergelijking met dezelfde periode in 2021 en ook vóór de coronapandemie zijn de declaraties van dit jaar hoger. Helder Helmond zal de financiële situatie van de wethouders blijven monitoren. Op die manier kan er worden bekeken of er geen sprake is van excessief declareren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Jacqueline Bach Reply

    Wat wil Helder Helmond hiermee? Dat ze hun tijd maar besteden aan iets positiefs bijvoorbeeld iets waar onze bevolking wat aan heeft, waar Helmond beter van wordt. Als dat gezoek naar negativiteit, laat de Burgemeester en wethouders hun werk doen zij hebben nu eenmaal rechten en plichten waar je respect voor moet hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.