Helder Helmond wil afsluiting hoofdstuk Michael Rieter

In een reactie op de brief van Michael Rieter over zijn vertrek uit Helder Helmond laat de partij weten een aantal dingen recht te willen zetten. “Zoals Michael het beschrijft, ziet hij Helder Helmond als ‘zijn partij’, hij persoonlijk zou de ziel vormen. Die suggestie delen we echter niet. Voor ons is Helder Helmond een brede volkspartij, voor en door álle Helmonders die graag een bijdrage leveren.”

Op 16 juni werd er tijdens een ledenvergadering intern meer informatie gedeeld over de opzegging van het lidmaatschap van Michael Rieter. De dag voor de vergadering reageerde Rieter op zijn vertrek uit de partij. Met die reactie was Helder Helmond niet blij. “Een besluit (zijn vertrek) dat we betreuren, maar tegelijkertijd ook respecteren. Echter, in zijn persoonlijk schrijven roept hij een naar onze mening een onjuist beeld op, waardoor we ons genoodzaakt voelen nogmaals kort te reageren. In een persoonlijke brief hebben we dit hem ook medegedeeld.”

Einde aan de gissingen

Met deze (laatste) reactie rondom de situatie hoopt de partij dat de kous af is. “Met dit persbericht willen wij als bestuur, leden en fracties een eind maken aan alle berichten, gissingen en publieke uitingen.”

De partij wil toe gaan werken naar de fusie met BachPlus en Helmond Aktief die op 1 oktober aanstaande is. Gezamenlijk trekken deze drie partijen dan op naar de verkiezingen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.