Helder Helmond wil dat treurwilg achter stadskantoor blijft

De treurwilg die nu nog achter het stadskantoor staat moet wijken voor de nieuwbouw van het Huis voor de Stad. Maar wijken is geen kappen vindt Helder Helmond. “De boom is tot monument verklaard”, laat fractievoorzitter Michael Rieter weten.  “Dan zou je je ook moeten inzetten voor verplaatsen.”

“Op dit moment stelt de gemeente echter dat de boom ziek is?! En daarom niet verplaatst hoeft te worden?! Helder Helmond heeft een ‘second opion’ ingewonnen van een bomen-specialist. Die vertelde ons sowieso al dat een boom niet ziek kan worden maar juist door slecht en verkeerd onderhoud in een staat wordt gebracht die je een boom niet zou mogen aandoen!”, legt Rieter uit.

Vaststelling Huis voor de Stad

Vanavond, 1 december, stemt de gemeenteraad over het bestemmingsplan van het Huis voor de Stad. Het is voor Helder Helmond alleen nog niet duidelijk of daarbij ook wordt ingestemd met het kappen van de treurwilg. “Zo ja, dan zouden wij minimaal willen verzoeken – voor wat betreft deze boom – dit dan nog niet te besluiten. Zo niet, dan biedt dat sowieso ruimte voor nader onderzoek en informatie waardoor we deze monumentale treurwilg wellicht/waarschijnlijk wel zouden kunnen behouden; en dus laten verplaatsen.”

Helder Helmond legt in een brief aan het college en de andere partijen het verzoek neer om in ieder geval “hun” boom-expert een meer gedetailleerde rapportage te laten maken, die de partijen zou moeten helpen bij het vormen van het juiste beeld over de kwaliteit en mogelijkheden van de boom.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Edwin Reply

    Zet de boom in het Weverspark daar is plaats genoeg. Want Helmond sloopt liever als in Helmond. Behoud eens iets. Je kunt hem nu verplaatst het is de tijd daar voor .of zijn jullie ziek !
    Geef de boom een 2de leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *