Helder Helmond wil duidelijkheid voor ondernemers op Markt

Helder Helmond wil dat de gemeente duidelijkheid gaat scheppen aan ondernemers op de markt over hun toekomst. De brief werd op 16 maart aan het college van Burgemeester en Wethouders gestuurd en zij kwamen vandaag met een antwoord op de vragen.

“Omdat de Kop van de Markt zo’n prominente plek in ons centrum is, willen wij hier kwaliteit toevoegen. Horeca (lees: terrassen) krijgt voorrang. De weekmarkt schuift iets naar het noorden op. Om een aantrekkelijke verblijfsplek te creëren bekijken wij de mogelijkheden voor (extra) vergroening en het toevoegen van een speelelement/ waterelement”, zegt het college. De gemeente is op dit moment bezig met een contourenkaart voor de Kop van de Markt. Dat doen zij in overleg met de ondernemers.

Zien en Resto Ricus

In de brief wees Helder Helmond op de ideeën die Resto Ricus en Zien hadden. “Ze willen gehoor geven aan de diverse signalen vanuit de gemeente: meer beleving en activiteiten op de markt. Daarom hebben ze al verschillende suggesties gedaan: winterterras, terras met windscherm, uitklapbare parasol, meer ornamenten, meer groen, etc. Er worden veel ideeën geopperd, maar er wordt niks uitgevoerd omdat alles is afgewezen.”

De gemeente legde daar het volgende over uit: “Met de ondernemers van Ziens en RestoRicus zijn ambtelijk diverse gesprekken gevoerd over de plannen voor de Kop van de Markt. Op 19 maart heeft wethouder De Vries de plannen nog eens bestuurlijk aan hen toegelicht. Wij hebben daarbij benadrukt dat wij hechten aan een plan voor de terrassen dat gedragen wordt door alle ondernemers aan de Kop van de Markt.”

Er zijn afspraken met de ondernemers gemaakt maar wat deze afspraken inhouden is nog niet bekend.

Foto: Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *