‘Helder Helmond-ziel gaat mee naar Fractie Michael Rieter’

Michael Rieter gaat tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 door als eenmansfractie Michael Rieter. “Dat ben ik als gekozen raadslid aan de inwoners wel verplicht.” De naam Helder Helmond, blijft bestaan. “Een naam is slechts als een jas. Helder Helmond had ook een ziel. En die Helder Helmond-ziel gaat nu mee naar de Fractie Michael Rieter”, schrijft Rieter in een brief gericht aan de leden van het ‘oude Helder Helmond’, oftewel het Helder Helmond van voor de samenvoeging met Helmond Aktief en Bach+.

Vanavond houdt Helder Helmond een algemene ledenvergadering om ‘uitleg te geven over de ontstane situatie. Michael Rieter stapte 2 juni op. Rieter: “Maar van het bestuur, voorzitter, van mijn oud-collega-fractievoorzitters van Helmond Aktief (Berry Smits) en van Bach+ (Jacqueline Bach) heb ik tot op de dag van vandaag (dinsdag 15 juni) taal noch teken mogen ontvangen. Geen brief of mail over wat zij vinden van mijn besluit. Geen telefoontje. He-le-maal niets!” Rieter is daarover verbolgen: “Zeker als op de agenda voor de ALV van 16 juni staat dat men ‘uitleg gaat geven over de ontstane situatie’. Het zij zo. Ik kijk vooruit.”

Volgens Michael Rieter was hij ruim 12 ½ jaar lang de ziel van de partij Helder Helmond. Vanaf de oprichting in september 2005 tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. “Wie tot die tijd Helder Helmond zei, en misschien was dat tot afgelopen 1 juni zelfs nog wel het geval, zei: ‘Dat is de partij van Michael Rieter’.

Twee kanten

Rieter wenst het ‘nieuwe Helder Helmond’ succes voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Zijn brief is gericht aan alleen maar de leden van het ‘oude Helder Helmond’. Oftewel het Helder Helmond van voor de samenvoeging met Helmond Aktief en Bach+. Hij vertelt dat het besluit om uit zijn eigen partij te stappen, niet zomaar uit de lucht is komen vallen. “Maar ik ga niet met modder gooien. Ik ga geen zwarte pieten uitdelen. Maar let wel: een verhaal heeft altijd twee kanten.”

Rieter stapte 2 juni op omdat hij de laatste tijd steeds meer het gevoel kreeg dat hij zijn ei niet meer kwijt kon. “Ik kreeg langzaamaan het gevoel dat mijn eigen partij, steeds minder mijn partij is. En dan is stoppen de enige optie.” Rieter schrijft dat de leden van het oude Helder Helmond die hetzelfde gevoel hebben als hij, van harte welkom zijn bij de Fractie Michael Rieter. “Want de Fractie Michael Rieter gaat zeker ook flink aan de weg timmeren. Net zoals dat in het verleden ook altijd is gedaan.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.