Helicon in Groene Campus heet voortaan Yuverta

Vanaf het schooljaar 2021/2022 gaan Helicon, Wellantcollege en Citaverde samen verder onder de nieuwe naam Yuverta. De nieuwe naam staat inmiddels al op het gebouw de Groene Campus aan de Scheepsboulevard in Helmond. Voorzitter raad van bestuur van de nieuwe organisatie, Annemarie Moons: “Een nieuwe naam is meer dan een nieuw jasje. Het staat voor wie en wat we willen zijn: ‘Thuis in de toekomst’.”

Moons: “Ook al worden we groter, we blijven dichtbij en persoonlijk. Een vertrouwde basis voor onze leerlingen, studenten en cursisten, van waaruit ze zich kunnen ontwikkelen en voorbereiden op de toekomst.”

Volgens Moons heeft ‘Thuis in de toekomst’ ook een belofte in zich: “Op onze vakgebieden zijn we innovatief en ondernemend. We kijken en lopen vooruit, bieden meerwaarde en zijn daarmee van betekenis in het blauw-groene domein. Dat doen we op een duurzame manier in samenwerking met het bedrijfsleven in de regio.”

Helicon Helmond

Helicon MBO in Helmond biedt actieve en praktijkgerichte opleidingen in Dier, Voeding en Buitensport. Titia Bredée, voorzitter college van bestuur van Helicon zei tijdens het fusieproces in januari al: “Het is de bedoeling dat de scholen zich door de fusie beter kunnen richten op een blauw-groene toekomst. Samen zijn we dé experts in onderwijs over lucht en water en de groene leefomgeving.”

De drie scholen hebben in totaal 53 locaties in heel het land, 2100 onderwijsprofessionals en 21.000 leerlingen en studenten. Daarvan zijn 12.000 vmbo leerlingen, 8.800 mbo studenten en 8.500 cursisten. ‘’Door samen verder te gaan, bundelen we krachten en kennis. Daarmee kunnen we onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. Dat betekent dat onze scholen kleinschalig blijven en onze docenten ‘gewoon’ onze leerlingen en studenten allemaal bij hun naam kunnen blijven noemen’’, aldus Bredée.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *