Helikopters trainen boven De Peel

Verschillende helikopters van militairen van de Luchtmobiele Brigade worden 10 december ondersteund in hun training. De brigade wordt onder helikopterbegeleiding afgezet en weer opgehaald op De Peel. Deze training genaamd Joint Falcon duurt van zes tot half negen ’s avonds.

Van 7 tot en met 11 december, worden militairen opgeleid in het coördineren van luchtsteun aan grondtroepen. De zogenaamde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) trainen de procedures voor grond-luchtsamenwerking. Het trainen van de grondeenheden zal gebeuren met jachtvliegtuigen en helikopters van Defensie en een civiele jet-trainer.

Noodzaak
Het opleiden van militairen is belangrijk omdat deze training nu en later levens kan redden tijdens militaire operaties.
Het coördineren van vuursteun op korte afstand aan grondeenheden door vliegtuigen en helikopters vergt een grote mate van precisie. Dit maakt een goede opleiding voor JTAC noodzakelijk.
Tijdens de oefening Joint Falcon wordt het transport van luchtmobiele eenheden met helikopters beoefend. Om veilig te kunnen opereren in oorlogsomstandigheden moeten verplaatsing van grondeenheden door de lucht vooraf goed worden beoefend.

Bij overlast kan er een klacht worden ingediend.

Klacht indienen? Klik hier

Voor meer informatie klik hier.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *