Helmond betaalt energietoeslag inwoners met laag inkomen uit

De energierekening gaat voor veel huishoudens omhoog. Niet iedereen kan deze rekening betalen. Daarom begint de gemeente deze week met de uitbetaling van de energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen. Ruim 5000 Helmondse huishoudens, met een gemeentelijke inkomensverklaring, krijgen de toeslag deze week automatisch op hun rekening gestort. Inwoners die geen brief hebben ontvangen, maar mogelijk ook recht hebben op de toeslag, kunnen vanaf vandaag een aanvraag indienen via de website van de gemeente.

Vanaf vandaag, dinsdag 19 april, is het voor inwoners zonder gemeentelijke inkomensverklaring ook mogelijk om een aanvraag in te dienen via de website van de gemeente. Direct een aanvraag indienen? Ga dan naar www.helmond.nl/energietoeslag.

Inwoners komen in aanmerking voor de energietoeslag als zij 21 jaar of ouder zijn, in de gemeente Helmond wonen, in het bezit zijn van een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning en een laag inkomen hebben. Dit is een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm.

Hulp bij aanvragen

Inwoners kunnen terecht bij de formulierenbrigade van LEVgroep als zij hulp nodig hebben bij het doen van een aanvraag. Deze is telefonisch bereikbaar op (0492) 59 89 89. Inwoners die moeite hebben om rond te komen, kunnen ook een vrijblijvend gesprek aangaan met één van de budgetcoaches van de gemeente. Zij kunnen daarvoor contact opnemen door te mailen naar zorgpoort@helmond.nl of te bellen naar tel. 14-0492 (optie 2).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de energietoeslag op www.helmond.nl/energietoeslag. Of kijk op www.helmond.nl/allelichtenopgroen voor meer tips om energie te besparen. Inwoners die een brief over de energietoeslag hebben ontvangen, kunnen gratis energiebesparende producten aanvragen. Ook kunnen zij gratis advies krijgen van een energiebespaarcoach. Kijk op www.energiehuisslimwonen.nl/helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Mark Reply

    De eisen voor de toeslag zijn veel te hoog. 1244 euro voor alleenstaanden is de grens. Wanneer je 1400 euro verdient krijg je niets terwijl dat ook een heel laag inkomen is. Ik snap dat je voor minima moet op komen maar ben eens eerlijk en ga eens alle bedragen optellen van alle potjes waaruit ze iets krijgen en dan zetten we wat ik krijg naast elkaar als werkende.

    • Erice Reply

      Helemaal eens. Minima krijgen huur- en zorgtoeslag, kwijtschelding gemeentelijke belastingen, etc. etc. Ik verdien net teveel voor die toeslagen, maar betaal wel overal volle pond voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.