Helmond biedt helpende hand bij aanvraag Landelijk Noodfonds Energie

Dinsdag 21 februari 2023

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari terecht bij een speciaal landelijk noodfonds. Via www.noodfondsenergie.nl kunt u een deel van de energierekening laten betalen door de energieleverancier. De digitale aanvraag blijkt niet altijd makkelijk. Voor mensen die hulp willen bij het online invullen van de aanvraag bieden wij ondersteuning. Hiervoor kunt u op diverse plekken in de stad terecht.

Wethouder Erik de Vries: “In Helmond willen we dat mensen aanvragen waar ze recht op hebben. De maandelijkse energierekening is nog steeds een hoge kostenpost die mensen in de problemen brengt. Uit ervaring met de lokale energietoeslag eind vorig jaar weten we dat mensen soms moeite hebben om een complex digitaal formulier in te vullen. Daarom bieden wij praktische hulp aan bij het gebruik van deze landelijke regeling.”

De periode waarvoor u een vergoeding kunt aanvragen loopt van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het is daarom belangrijk dat u niet te lang wacht met het opvragen van informatie. De medewerkers van LEV Helmond, Sociale Teams Helmond, BeBizzy, SaldoPlus, Humanitas, Schuldhulpmaatje, Verenigde Bonden Overleg Helmond (VBOH) en de Bibliotheek zijn beschikbaar voor iedereen die hulp nodig heeft. Bekijk hier een overzicht van alle spreekuren  of neem contact met ons op via 14 0492 (optie 2).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *