Helmond bol van evenementen, inclusief Zomerkermis

Als je van evenementen houdt, dan zit je komend weekend gebeiteld in Helmond. Behalve de Kasteeltuinconcerten en het tweedaagse metalfestival bij de Cacaofabriek start vrijdag 12 juli de traditionele Zomerkermis in het centrum. Tot en met woensdag 17 juli kun je op de Markt, Watermolenwal en het Ameideplein genieten van de sfeer en de talloze, soms spectaculaire attracties.

Kortom, niks te klagen als je op zoek bent naar vertier. De Zomerkermis biedt uiteraard alles voor de perfecte dag of avond uit: spectaculaire attracties, eten en drinken, vermaak en dit jaar ook diverse leuke acties zoals een kraskaart- en vrijkaartactie. Tot de vele attracties behoren de Fun House, Adventure Bay, Megaslide, Ballonfontein, Flyzone, The Claw, Reis door Toverland, The Winner en Lucky Duck.

 

Prikkelarme kermis
Op vrijdag 12 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur staat de prikkelarme kermis op het programma. Deze is speciaal voor bezoekers die wel van gezelligheid houden, maar prikkels minder goed kunnen verdragen. De geluidsinstallaties, verlichting en de snelheid van de attracties zullen daarom worden aangepast.

Officiële opening
Diezelfde vrijdag om 17.00 uur vindt aansluitend de officiële opening plaats van de Zomerkermis. De Circus Parade betovert het kermisterrein, vergezeld door zomers muzikaal vermaak. Dit is een unieke act die het publiek een onvergetelijke beleving biedt: een gevarieerde combinatie van meerdere circuselementen zoals steltlopen, jongleren, éénwielfietsen en ballopen. De artiesten lopen door het publiek en combineren dit met showmomenten op een open plek. Ook Helmondse mascotte Ridder Rutger is aanwezig voor de kleinste bezoekers.

Gratis munten
Denk je nou, die officiële opening laat ik schieten: weet dan dat er tijdens de officiële opening volop kermiskortingsmunten ter waarde van 1 euro worden uitgedeeld. Dus grijp je kans.

Kindermiddagen
Op zondag 14 juli is er tussen 13.00 en 17.00 uur een gratis kindermiddag met schminken, glitter- en airbrush tattoos. Ook is er livemuziek van Papa Dre Dixie Paraders, en delen de mascottes Fien en Teun kortingsmunten ter waarde van 1 euro uit. Ook kun je kennismaken met Fien en Teun middels een meet&greet met foto’s. Let wel: de kermisattracties van de Zomerkermis zijn niet inbegrepen bij de gratis kinderactiviteiten.

Op woensdag 17 juli is er wederom tussen 13.00 en 17:00 uur een gratis kindermiddag met leuke activiteiten, zoals een fotohokje, schminken, glitter- en airbrush tattoos. Die dag maakt clown Desalles dan ballonnen en deelt hij de gewilde kortingsmunten ter waarde van 1 euro uit. Ook deze dag zijn de kermisattracties van de Zomerkermis niet inbegrepen bij de gratis kinderactiviteiten.

Meet & Greet spiderman
Spiderman ontmoeten? Dat kan! De kleverige gast is op zaterdag 13 juli vanaf 19.30 uur en op zondag 14 juli vanaf 14.00 uur aanwezig op de kermis. Feest-dj’s Jelco & Sven houden op dinsdag 16 juli vanaf 15.00 uur ook een heuse meet & greet met Spiderman. Compleet met ranja, een snoepzak, een ijsje én een diploma van de film- en comic-held.

Weekmarkt
Zoals gewoonlijk vindt op zaterdag de weekmarkt plaats in het centrum van Helmond. In verband met de kermis verhuist deze naar de Noord-Koninginnewal en de Watermolenwal.

[Foto’s: Hans Choufoer/Circo di Strada]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *