Helmond denkt mee op Klimaatconferentie

Helmond werkt samen met Eindhoven aan een plan om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Daarvoor werken de steden samen met het lokale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de Europese Unie. Ook de inwoners van beide steden worden actief betrokken. Op donderdag 30 maart organiseert de gemeente Helmond in wijkhuis de Fonkel een klimaatconferentie waarop Helmonders hun ideeën kwijt kunnen.


Inwoners zijn cruciaal

Tijdens de bijeenkomsten met bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn al veel ideeën naar voren gekomen over bijvoorbeeld het verminderen van afval, het energiezuinig maken van bedrijventerreinen, het gebruik van duurzame vormen van vervoer, het vergroenen van de stad en het hergebruik van materialen. “Op de klimaatconferentie gaan we over die ideeën met de inwoners in gesprek”, vertelt de Helmondse Klimaatwethouder Arno Bonte. “Ook halen we aanvullende ideeën op. De inbreng van inwoners is in de klimaataanpak cruciaal.”

Transitielab
Op vrijdag 14 april gaan ondernemers en maatschappelijke initiatiefnemers uit Helmond en Eindhoven aan de slag om het Klimaatcontract verder uit te werken. Dan worden projectideeën verder uitgewerkt en coalities gevormd. Daarnaast vertelt Europarlementariër Mohammed Chahim op 14 april wat de EU kan bijdragen om de klimaatmissie te laten slagen. Helmond en Eindhoven sturen erop aan om voor de zomer het Klimaatcontract met de EU te kunnen sluiten.

EU missie Klimaatneutrale en slimme steden
Eindhoven en Helmond krijgen vanuit de Europese Unie ondersteuning om de CO2-uitstoot in beide steden versneld te verkleinen en zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Europa in 2050. Het doel is om ervoor te zorgen dat de steden nu en in de toekomst fijne plekken zijn om te wonen, werken en recreëren. In het Klimaatcontract, dat samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wordt opgesteld, staat hoe Eindhoven en Helmond in 2030 klimaatneutraal kunnen zijn.

Klimaatconferentie

De Helmondse Klimaatconferentie is gepland op donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur in Wijkhuis De Fonkel. Meer informatie en aanmelden via: www.heelhelmondduurzaam.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *