Helmond staat giften toe aan mensen in de bijstand

Gemeente Helmond gaat een vrijstelling van giften tot €1200,- per jaar voor mensen in de bijstand invoeren. De gemeenteraad was het unaniem eens met de motie die de SP indiende. Meerdere partijen ondersteunden de motie al op voorhand en de andere partijen stemden unaniem in met het plan.

De gemeenteraad wil graag dat deze vrijstelling er komt vanwege een incident in de gemeente Wijdemeren in december 2020. Daar moest een vrouw 7000 euro terugbetalen aan de gemeente omdat haar moeder boodschappen voor haar deed. De vrouw (die anoniem wilde blijven) kreeg al sinds 2015 een uitkering. Zij had alleen ook te maken met hoge vaste lasten waarop haar moeder besloot boodschappen te doen die ook voor de vrouw bestemd waren. Dat mocht volgens de regels niet.

Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft na de situatie in Wijdemeren ook al een motie aangenomen, ingediend door Jasper van Dijk (SP), waarin de regering wordt verzocht om een landelijke vrijstelling tot 1200 euro per jaar te realiseren. Helmond neemt dus al een voorsprong op dat landelijk beleid door het nu al lokaal in te gaan voeren. Wethouder Erik de Vries kon de vrijstelling alleen maar toezeggen: “Niet alleen alle partijen zijn het ermee eens, maar ik zeker ook. Het is belangrijk dat dit beleid er komt.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *