Helmond gaat kosten VOG voor raadsleden dekken

Tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces nam de gemeenteraad een motie aan om de kosten voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor potentiële raadsleden bij de komende verkiezingen te dekken. Het onderwerp leidde nog tot hevige discussies of hiermee niet het regelen van een VOG verplicht gesteld wordt. Uiteindelijke stemden 18 raadsleden voor de motie van de VVD, en 15 tegen.

Het ging in de motie vooral om de kosten voor het aanvragen van een VOG voor nieuwe raadsleden die op de kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 staan. De gemeente zou die kosten zelf op moeten hoesten. De raadsleden gingen nog even hevig in discussie omdat er gedacht werd dat er nu mogelijk een morele verplichting gesteld zou worden omdat de VOG vergoed wordt, maar de keuze is aan de partijen zelf of ze er gebruik van willen maken of niet.

Alleen 2022

De kosten van de VOG worden alleen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gedekt. Hoe het zit bij volgende verkiezingen is niet besproken en deze vraag keert mogelijk op een later moment terug in de raad.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *