Helmond geeft 1 euro per inwoner voor slachtoffers aardbeving

De gemeente Helmond doneert 1 euro per inwoner voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. In totaal wordt 95.737 euro overgemaakt op giro 6868 van het Rode Kruis. Ook andere hulpinitiatieven in de stad worden aangemoedigd en door het gemeentebestuur een warm hart toegedragen.

Het gemeentebestuur schrijft aan de raad dat de beelden uit Marokko op het netvlies zijn gebrand. “De verwoestende aardbeving van vrijdagavond leidt tot onvoorstelbaar veel leed. Er zijn duizenden doden en gewonden te betreuren en de materiële schade is enorm. Ook de Marokkaanse gemeenschap in Helmond is diep geraakt door de gebeurtenissen. Veel van hen hebben familie en vrienden in het getroffen gebied. Wij leven als stad intens met hen mee.”

Rode Halve Maan

Het dodental in het aardbevingsgebied in inmiddels opgelopen tot bijna 2700. Het geschonken geld gaat naar de Marokkaanse Rode Halve Maan, zoals het Rode Kruis in Marokko heet. Die organisatie is nu vooral bezig met zoek- en reddingsacties. Daarnaast bieden ze hulp aan de getroffenen, delen voedsel, schoon drinkwater en dekens uit en bieden medische hulp.

Naast Helmond hebben ook veel andere Nederlandse steden een euro per inwoner gedoneerd voor de slachtoffers. Zoals bijvoorbeeld Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam.

Foto: Sinds zaterdag hangt de Marokkaanse vlag halfstok op het kasteel van Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Michael Reply

    Er zijn zat mensen die naar de voedselbank moeten, zat ouderen voorzien van slechte zorg, slechte wegen, een dierenopvang/ambulance die geld kan gebruiken en wat doen ze? Geld weg geven aan een ander land. Geeft het buitenland geld aan ons voor de waterramp in Limburg? NEE! schade door aardbevingen in Groningen? Nee!

    GELD IN EIGEN LAND HOUDEN!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *