Helmond gekozen voor klimaatmissie EU samen met Eindhoven

Helmond en Eindhoven krijgen Europese steun om sneller klimaatneutraal te zijn, dat melden de gemeentes in een persbericht. Het doel is om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

In heel Europa zijn er 100 steden uitgekozen om een klimaatplan op te stellen. De steden krijgen dan ondersteuning van de Europese Unie en fungeren als experimenteer- en innovatieplek. Helmond en Eindhoven zijn samen onderdeel van dit project.

Volgens de gemeentes is het nog een ‘enorme uitdaging’ waarbij Helmond en Eindhoven graag zien dat iedereen mee kan doen. ,,Bij het maken en uitwerken van het Klimaatactieplan zal de duo-stad dan ook met inwoners, bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en de gemeenteraden om tafel gaan”, aldus de beiden gemeentes.

De twee steden gaan een zogenaamd Climate City Contract opstellen dat naar verwachting eind 2022 rond is om haar doelstelling te behalen.

Veel aanmeldingen
In totaal dienden 377 steden een voorstel in bij de EU. Uiteindelijk zijn daar 100 steden uit geselecteerd, waarvan zes uit Nederland. Naast Helmond/ Eindhoven zijn dat Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.