Helmond hoopt weer op subsidie versnelde bouw 500 woningen

Helmond hoopt weer op subsidie voor de versnelde bouw van 500 woningen. De gemeente diende samen met de gemeenten Eindhoven, Helmond en Geldrop-Mierlo aanvragen in voor geld uit de pot voor woningbouwimpulsen van het ministerie. Het gaat om de projecten Helmond Brainport Smart District, Geldrop Centrum en Eindhoven District E. Hiermee willen de gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) opnieuw subsidie om de woningbouw in deze regio te versnellen. De ingediende aanvragen zijn samen goed voor het versnellen van ongeveer 1850 woningen in deze regio. 

Het project Helmond Brainport Smart District gaat om 500 tijdelijke woningen, die volgend jaar al worden gebouwd. Het gaat hier vooral om woningen voor een- of tweepersoons huishoudens. De bedoeling is dat de woningen minimaal 15 jaar zullen blijven staan. Er wordt 3,2 miljoen aangevraagd. De gemeente draagt zelf hetzelfde bedrag bij aan het project. “Het is bedoeld om de druk op de woningmarkt te verlichten. Dat is goed nieuws voor mensen die snel een betaalbare woning nodig hebben en die daar nu weinig kans op maken. Hiermee kunnen we iets doen voor mensen die al jaren op een huurwoning moeten wachten, of starters die zich door de strenge regels geen koopwoning kunnen veroorloven”, vertelt wethouder Gaby van den Waardenburg uit Helmond.

Slimme wijk

De woningen komen in de ‘slimme wijk’ bij Brandevoort. “In de slimste wijk horen duurzame woningen met een vernieuwend concept. We maken een goede kans op goedkeuring van de aanvraag”, hoopt Van den Waardenburg. Naar verwachting weten de gemeenten in eind februari/begin maart 2021 of de aanvragen ook daadwerkelijk toegekend zijn.

De gemeente Helmond heeft voor de ontwikkelingen aan de noordkant van het centrum al eerder subsidie gekregen. De ambitie van Helmond  is om de komende jaren, tot 2030, 2000 woningen toe te voegen aan het centrum. Door de impulsgelden kunnen er dus al 900 woningen aan de noordkant versneld gebouwd worden. Uiteindelijk wil de gemeente nog véél meer woningen realiseren in de toekomst. “Tot wel 10.000 woningen”, bevestigt de wethouder.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *