Er is veel te doen geweest over een schaatsbaan in Helmond. Wel of geen schaatsbaan, wel of geen sponsoren en dus geld of toch doorzetten? Maar nu is het een feit: Helmond krijgt een schaatsbaan dus het word een mooie kersttijd. Helmonders op de schaats. Op de markt bij de kiosk is er dus een heuse baan gebouwd. Weliswaar niet zo groot als het Winterfestijn van enkele jaren geleden, maar er kan worden geschaatst.

Donderdag werd de schaatsbaan officieel geopend door Geert Blenkers en wethouder Stienen en deze bedankte ook zijn collega wethouder de Leeuw, die er ook aan mee geholpen had. Na de opening werden de bezoekers verrast door de Kerstman die even iedereen een fijne schaatstijd en vooral fijne kerstdagen kwam wensen. De kerstman is een man met een faam. Hij behaalde als kerstman vorig jaar de tweede plaats op de wereldkampioenschappen verkiezing van de kerstman van het jaar. Dus logisch dat hij het deze tijd erg druk heeft, en niet alleen in Helmond. En zoals te verwachten werd deze kerstman op zijn wandeling langs de ijsbaan talloze keren gevraagd door kinderen om op de foto te mogen. En hoe druk hij het ook had, hij nam voor iedereen de tijd voor een fotomoment. En tot slot was hij in zo’n goede bui dat hij zelfs wel een keer met de ijsmeester een rondje op de slee over het ijs wilde roetschen. Tot grote hilariteit en vreugde van de vele aanwezige pers.

De ijsbaan is open van 20 december tot en met 7 januari. ‘s Morgens is er jeugdschaatsen en de ijsbaan is open tot 23:00 uur ‘s avonds.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer
Ook was er een cameraploeg van DIOW.TV en zij hebben een mooie video reportage gemaakt die u hier kunt bekijken.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *