Helmond koploper energiezuinige woningen

Sinds de sterk stijgende energieprijzen verduurzamen veel huizenbezitters hun woning. Toch is vandaag de dag nog ruim 1 op de 16 huizen in Noord-Brabant extreem slecht geïsoleerd. Niet in Helmond. Want in onze stad zijn we koploper als het gaat om woningen met een energiezuinig label.

De energie-slurpende woningen krijgen de minst groene energielabels F of G. Wel zijn er grote verschillen per gemeente, zo blijkt uit een onderzoek van Independer op basis van data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het CBS. Van energieneutraal (A) tot energie-slurpend (G), elke verkochte of verhuurde woning is nu voorzien van een energielabel. In Noord-Brabant blijkt 6,3 procent van de woningen met een geldig energielabel slecht geïsoleerd.

Helmond koploper

Maar er is ook beter nieuws. Ruim de helft van de Brabantse huizenbezitters (50,7%) heeft namelijk wél een energiezuinige woning met het groene label A of B. Deze huizen zijn juist wel erg goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen en gebruiken meestal een duurzame energiebron. Absolute koploper is Helmond. Hier is momenteel al 61 procent van de woningen voorzien van een duurzaam label. Ook in Rucphen (60,3%) en Geertruidenberg (59,5%) wonen veel mensen in een energiezuinig huis.

Slechtst geïsoleerd

In Baarle-Nassau heeft maar liefst 12,4 procent van de woningen energielabel F of G. Nergens in Brabant is dit percentage zo hoog. De gemeenten met het hoogste aantal slecht geïsoleerde huizen in de provincie zijn:

  • Baarle-Nassau: 12,4 procent
  • Woensdrecht: 10,7 procent
  • Drimmelen: 10,3 procent
  • Bergeijk: 10,2 procent
  • Alphen-Chaam: 10,2 procent

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *