Helmond krijgt geen geld voor opknappen huizen kwetsbare wijken

De rijksoverheid trekt ruim 400 miljoen euro uit om huizen in kwetsbare wijken op te knappen. Van het geld worden 20.000 woningen gerenoveerd, alleen niet in Helmond. 50Plus wil weten of het college van Burgemeester en Wethouders wel een aanvraag heeft ingediend voor dit fonds.

“Dat (het niet toekennen van het Volkshuisvestingsfonds aan Helmond) betreuren wij ten zeerste, zeker met het oog op bijvoorbeeld de plannen rond de Leonarduswijk”, schrijft de partij in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders. De partij stelt dan ook de vraag of er een aanvraag is ingediend, zo niet; waarom dan niet en als dat wel is gedaan hoopt de partij te horen te krijgen waarom het ministerie van Binnenlandse Zaken de aanvraag heeft afgewezen.

567 miljoen euro gevraagd

Rijksoverheid keert 412 miljoen euro uit, terwijl er door de gemeenten om 567 miljoen was gevraagd. Driekwart van dat Huisvestingsfonds gaat naar steden en een kwart gaat naar grens-en krimpregio’s.

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat zich nu bezig houden met de beantwoording van de vragen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *