Helmond krijgt XL vaccinatielocatie

Helmond krijgt een XL vaccinatielocatie. Het ministerie van VWS heeft gekozen voor het grootschalig opschalen van het aantal vaccinaties. Hierbij wordt er gestreefd naar 1,5 miljoen prikken per week. GGD BZO draagt hier aan bij met twee XL vaccinatielocaties. De huidige locatie in Eindhoven in het Indoor Sportcentrum aan de Theo Koomenlaan blijft bestaan. Die in Helmond komt aan de Haverdijk. De huidige locatie in sporthal De Braak in Helmond wordt ontmanteld als de nieuwe klaar is. In de tussentijd worden alle beschikbare vaccins gewoon nog gezet in De Braak.

Vaccinatielocaties in de regio Brabant–Zuidoost (BZO)

In de regio Brabant–Zuidoost is gekozen om van meerdere kleinere vaccinatielocaties over te gaan naar 2 zogenaamde XL locaties. In totaal zijn er dan 30 tot 35 priklijnen beschikbaar. Er wordt al 7 dagen in de week, 8 uur per dag geprikt. In de komende weken wordt de nieuwe XL locatie in Helmond opgebouwd. Het streven is om eind april 2 XL locaties te hebben.

Zorgvuldige afwegingen

De aanpassingen in het ‘vaccinatielandschap’ in Brabant-Zuidoost zijn zorgvuldig gekozen. Klantvriendelijkheid en efficiëntie staan voorop. “We willen al onze inwoners goed bedienen, zo min mogelijk reistijd geven en tegelijkertijd willen we zo snel mogelijk de beschikbare prikken zetten,” licht Gonny van Loon, programmamanager COVID-19, GGD BZO toe. ”Deze twee XL locaties kunnen een flinke verkeersstroom aan, hebben voldoende parkeerplekken en zijn goed bereikbaar. We kunnen verschillende vaccins per locatie geven, personeel efficiënt inzetten en het levert logistiek gezien flinke voordelen op om voor twee grote locaties te kiezen. Allemaal redenen waardoor we sneller kunnen werken en dus sneller meer inwoners kunnen voorzien van een vaccinatie.”

Efficiënt werken: drie keer zoveel prikken per uur

Ondertussen werkt GGD BZO steeds efficiënter. Het logistieke proces is aangepast, daardoor worden er nu geen 18 maar 40 tot 60 prikken per uur gezet. Hiervoor wordt het administratieve gedeelte losgekoppeld van het prikken. Deze nieuwe manier van werken is afgelopen weekend op de locatie in Best met succes getest. “Binnenkort passen we de vaccinatielocatie in Eindhoven aan op deze nieuwe werkwijze en ook de nieuwe locatie in Helmond zal zo opgebouwd worden.”

Na de voltooiing van de XL vaccinatielocatie in Helmond worden ook de huidige locaties in Best en Valkenswaard ontmanteld.

De huidige locatie in sporthal de Braak (Foto: Mees Kierpensteijn)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mees Kierpensteijn - Stagiaire

Redactie Stagiaire bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *