Helmond onderdeel toeristisch platform Land van de Peel

De Peel is een toeristisch platform rijker met de lancering van Land van de Peel: de regionale marketingorganisatie van de gemeenten Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Vanaf 22 april kunnen bezoekers en bewoners op de website landvandepeel.nl terecht voor tips en inspiratie om op pad te gaan in de regio.

Land van de Peel is een initiatief van de zes Peelgemeenten en Innovatiehuis de Peel. Regiomarketeers Jolijn Brouwers en Naline Roodbeen zijn begin dit jaar met veel ambitie van start gegaan met alle voorbereidingen binnen de organisatie. Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de Peel op de kaart te zetten als geliefde, waardevolle en leefbare regio.

“Als organisatie vervult Land van de Peel een verbindende rol, gericht op de bovenlokale marketing, terwijl de VVV’s en Helmond Marketing hun waardevolle positie als lokale organisatie behouden. Zo bundelen alle betrokken partijen de krachten om de Peel samen met ondernemers, organisaties en culturele instellingen regionaal, nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen”, schrijft de organisatie.

Ontdek het mysterie

Centraal staan zes thema’s waarbinnen het toeristisch aanbod uit de regio wordt gebundeld en gepresenteerd vanuit de gedachte van het mysterie: de Peel als onontdekte regio waarin, ook voor bewoners, nog veel te ontdekken valt. Op deze manier worden bewoners, bezoekers en ondernemers gestimuleerd tot het ontdekken van de ‘Weidse natuur’, ‘Kastelen en musea’, ‘Bourgondisch genieten’, ‘Het boerenleven’, ‘Bruisende evenementen’ en ‘Innovatief erfgoed’. Naast de website ontwikkelen de regiomarketeers de komende tijd diverse Peelbrede uitingen, zoals campagnes, routes, plattegronden en inspirerende pagina’s in lokale en regionale bladen.

Het avontuur dichtbij op landvandepeel.nl

Op het nieuwe platform is volop aandacht voor het ontdekken van de regio, kijkend voorbij de gemeentegrenzen. En nu op veel plekken de deuren nog gesloten moeten blijven, vormt de website niet alleen een bron van inspiratie voor later, maar ook voor alles wat op dit moment wél mogelijk is. De afgelopen periode zijn er bijzondere initiatieven ontstaan die op landvandepeel.nl terug te vinden zullen zijn. En wie denkt dat de natuur dicht bij huis geen verrassingen meer biedt, selecteert eenvoudig een van de uitgelichte routes of gaat op pad met tips van de boswachter. Het aanbod aan inspirerende content zal doorlopend worden aangevuld om de nieuwsgierigheid van bezoekers te blijven prikkelen.

Foto: Nationaal Park de Groote Peel. Weidse natuur is één van de zes themalijnen van Land van de Peel. Een regio waar volop de ruimte is om te dwalen over paden, de vrijheid te voelen, rust te vinden en op te laden. Fotograaf: Peter Hogenstein

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *