Helmond is hard op weg om een kindvriendelijke stad te worden. In  2019 werd een onderzoek gestart om te kijken of het mogelijk was om Helmond meer kindvriendelijk te maken. Aan dit onderzoek deden ruim 2100 kinderen en 916 jongeren mee en vormden zo een ‘kidsredactie’ en een jongerenpanel. Ook werden 32 organisaties benaderd om dit project mogelijk te maken. En het werd een succes.

Op donderdag 9 juli was er een bijeenkomst van enkele kinderen van het kids- en jongerenpanel. In aanwezigheid van wethouder Cathalijne Dortmans en de jeugdburgemeester Noel Silalahi werd  een jeugdagenda en mascotte onthuld voor de realisering van een Kindvriendelijke stad Helmond.

Er is een top 5 gepresenteerd door zowel de kinderen als de jongeren. Het bevat aandachtspunten ter bevordering van een kindvriendelijke stad. Van de kinderen van 9 tot en met 12 jaar waren de aandachtspunten: armoede, discriminatie en pesten, duurzaamheid en milieu, gezondheid en veiligheid. Bij de jongeren van 13 tot en met 23 jaar waren dat de veiligheid, gezondheid, armoede, discriminatie en het onderwijs.

Na de onthulling verklaarde de wethouder dat zij verheugd was dat het echte aandacht had en complimenteerde de jeugd met hun keuze. De jeugdburgemeester die zelf een fervent vlogger is, maakte ook direct enkele opnamen van de bijeenkomst. In de toekomst zullen er nog diverse gesprekken plaatsvinden met wethouder Dortmans, de jeugdburgemeester en de aanwezige panelleden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *