Helmond plaatst op 25 locaties laadpalen elektrische auto’s

Dit jaar plaatst de gemeente 25 extra openbare laadpalen voor elektrische auto’s in de stad. Elke laadpaal krijgt twee oplaadpunten en een van de bijbehorende parkeerplaatsen wordt een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Voordat de gemeente definitief beslist over de locaties van de laadpalen. De gemeente Helmond vraagt de mening van bewoners over de voorgestelde plekken.

Belangstellenden kunnen hun mening geven via www.helmond.nl/laadpunten. Daar staat ook meer informatie over de oplaadpalen en de kaart met de voorgestelde plekken.

Uitbreiding openbare oplaadpunten noodzakelijk

Het aantal elektrische auto’s neemt snel toe. De verwachting is dat er in 2030 zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s rijden in Nederland. Deze auto’s moeten ook opgeladen kunnen worden. Er moeten voldoende laadpunten in Nederland zijn. Daarom zorgen alle gemeenten binnen hun grenzen voor de openbare laadstations. Dit is vastgesteld in de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) als onderdeel van het Klimaatakkoord.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Mieke boetzkes Reply

    Mooi dan willen we bij ons voor de deur wel een oplaadpunt voor de electrische auto van ons

  2. Sanne Reply

    Ik vind dat er te weinig oplaadpunten zijn in brandevoort. Hier zijn relatief de meeste electrische auto’s en toch worden er verhoudingsgewijs minder geplaatst dan in andere delen van Helmond. Is hier naar gekeken?

  3. Frank Wouters Reply

    Echt raar. Sommige locatie’s zijn echt vreemd. Helemaal aan de rand van Dierdonk bijv. Waarom niet centraal als er dan toch maar eentje komt……… Wie bedenkt zoiets uberhaupt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *