De reacties op het overlijden van Willy van der Kuijlen vullen de verschillende sociale media. Ook in Helmond worden er herinneringen opgehaald aan een van de grootste voetballers van Nederland, die ooit nog een sportzaak had in de Heistraat. Een overzicht van de reacties:

Helmondse Sporthelden

Burgemeester Blanksma

Berry van Aerle

Martijn Rieter

Perry Vermeulen

Wim Daniëls

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Avatar
  E .V.Bemmel Reply

  hoi Henk had al gelezen in de krant dat skiete Willy over leden was, een van de aller grootste

 2. Avatar
  johan van der Vorst Reply

  De topscorer aller tijden in de eredivisie en groot Helmonder is niet meer. Op maandagochtend werd het bericht door de familie en ‘zijn’ club PSV naar buiten gebracht dat de man met het scherpste schot van de Eredivisie zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Hij mocht 74 jaar oud worden.Nellie kinderen en kleinkinderen veel sterkt met het verlies van Willy, Willy leed aan de ziekte van alzheimer en was al een hele poos ziek , ik speelde vroeger een competitie wedstrijd met hem bij de B junioren maar hij kwam ook regelmatig bij ons op het verkennersveld spelen gewoon als jongens onder mekaar . Ik had nog regelmatig contact met hem als ik zondagsmorgens op bezoek ging in de Jan de Wit kliniek in Bakel waar hij dan weer op bezoek ging bij de zus van Nellie die daar verpleegd word , de laatste keer dat ik hem trof was deze zomer in het Elkerliek ziekenhuis hij had het toen al heel moeilijk maar praten over vroeger lukte toch nog wel met hulp van zijn vrouw Nellie. Willy was een geweldige voetballer met zijn kappen en draaien en zijn enorm harde schot was een attractie voor het Nederlandse voetbal, op zondag middag reden duizenden Helmonders naar Eindhoven om ,,schiete Willy” aan het werk re zien . een speciale band hadden ik en mijn vrouw en Willy en Nellie omdat wij in de zelfde week in de Leonardus kerk in Helmond zijn getrouwd , je moest toen in die tijd nog bij de pastoor komen en dan werd je bij gepraat door de pastoor over het huwelijk, dat was voor ons op de zelfde avond.De sportieve Helmonders verliezen een geweldig icoon die jaren lang het Helmondse en Eindhovense publiek heeft vermaakt. Bedankt Willy we gaan jou enorm missen. NELLIE HEEL VEEL STERKTE.

 3. Avatar
  j.h.w van stiphout Reply

  Familie van Willie van der Kuijlen heel veel sterkte voor nu en in de toekomst.

  Willie was een bescheiden en vriendelijk mens, en daarbij een top voetballer,

  een hele mooie combinatie.

 4. Avatar
  Henny de Leeuwe-Kleijngeld Reply

  Mooi Frank Adriaans.
  Wij zijn al 50 jaar bevriend met Mario Barbaresi, Italiaanse profvoetballer bij F.C.torino
  Jaren geleden, toen Mario en zijn gezin bij ons logeerde, en Willy nog zijn sportzaak op de markt had, en wij in Helmond rondwandelden, kwam Mario naar ons toe en zei opgewonden. Guarda guarda, Willy van der Koelen……
  Kijk Kijk Willy van der Kuijlen…….
  Wij vonden dat heel normaal……maar Mario Barbaresi, zelf profvoetballer bij F.C. Torino en Italiaans elftal was zeer onder de indruk dat hij de grote Willy van de Kuijlen zo maar de hand kon drukken.Willy zelf bleef er heel rustig onder. Mooie herinnering.

 5. Avatar
  Martin Roffel Reply

  Het bericht van het overlijden van Willie vd Kuijlen riep bij mij herinneringen op aan mijn militaire diensttijd. In 1975 was ik als telexist gelegerd in Hilversum, bij de luchtmacht meteorologische dienst. Wij verzorgden oa de verzending van telexberichten voor militaire vliegvelden in Nederland. Mijn sergeant was de broer van Willie. Vaak heb ik met hem gesproken over het ‘Oranje’ van toen en de rol van Willie. Ik koester warme herinneringen aan de samenwerking met hem; we hadden het altijd reuze gezellig!
  Ik wens de familie veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *