Helmond-redactie ED verdwijnt naar Eindhoven

Dit is Helmond had er al eerder lucht van gekregen, maar nu meldt het Eindhovens Dagblad het zelf officieel: de Helmond-redactie van het Eindhovens Dagblad vertrekt begin volgend jaar uit de Cacaofabriek in Helmond en verhuist naar Eindhoven. Daar trekt de redactie in bij de andere deelredacties van de krant, aldus het bericht in het ED.

In eerste instantie was het niet meer dan ‘een gerucht’. Maar inmiddels had Dit is Helmond uit verschillende bronnen dichtbij het Eindhovens Dagblad al de bevestiging gekregen dat de Helmond-redactie van het Eindhovens Dagblad op termijn in zijn geheel zou vertrekken uit de Cacaofabriek en verhuizen naar Eindhoven. Vanmiddag kwam dan de officiële bevestiging.

Geen reactie

Nog vanmiddag stelde Dit is Helmond vragen over de geplande verhuizing aan de hoofdredactie van het Eindhovens Dagblad. Die wilde niet reageren. Maar niet veel later kwam het dagblad zelf met het bericht van de verhuizing naar buiten. ‘Na de verhuizing is het de bedoeling dat de redacteuren onverminderd op verschillende locaties in Helmond en de Peel blijven werken’, zo valt te lezen in het bericht in het ED.

Meer slagkracht

Door de bundeling van alle redacties op één redactiekantoor hoopt het ED meer denkkracht en slagkracht te kunnen ontwikkelen. Om zo “de journalistieke uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan”, aldus hoofdredacteur Joris Roes in het bericht in ‘zijn’ krant. “We verlaten alleen het gebouw, maar niet de stad en de omliggende gemeenten. Onze lezers zullen er niets van merken.”

Duidelijk

Voor Dit is Helmond was het al duidelijk dat de verhuizing er aan zat te komen. Diverse bronnen dichtbij het dagblad bevestigden dat. Zo reageerde één bron op onze vragen met de woorden: ‘Ik kan het niet ontkennen’.

Cacaofabriek

De Helmond-redactie heeft sinds maart 2014 haar burelen in de Cacaofabriek in Helmond. Daarvoor zat de redactie in een kantoor op de Markt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *