Helmond roept op om bloemen te leggen bij oorlogsmonumenten

De gemeente Helmond roept inwoners op om op 4 en 5 mei een bloem te leggen bij de verschillende oorlogsmonumenten in Helmond. Dat kan dan bij het bevrijdingsmonument Stiphout, Royal Norfolk-monument, Sint-Joris en de Draak, Gedachteniskapel Sint-Jozef, bevrijdingsmonument Mierlo-Hout, bevrijdingsmonumentje in Brouwhuis en bij de struikelstenen verspreid door de stad.

De dodenherdenking kan op 4 mei kan weer niet doorgaan op de manier zoals Helmonders gewend zijn. Daarom pakt de gemeente het op dezelfde manier aan als vorig jaar.

De jaarlijkse toespraak van de burgemeester en de kranslegging zijn op een eerder tijdstip en worden gefilmd. De videobeelden kunnen daarna door  media worden gebruikt.

Witte anjerperkje

De bedoeling was dat 5 mei het Witte Anjerperkje voor veteranen in het Hortensiapark geopend zou worden. Maar de gemeente wil dat op een manier doen die het verdient. Dat is vanwege coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom wordt de opening uitgesteld tot de Nederlandse Veteranendag op 26 juni 2021.

Mensen die vragen hebben over de dodenherdenking of het witte anjerperkje, die kunnen naar bevrijding@helmond.nl.

     

Het Witte anjerperkje  waar de witte anjers nog in moeten komen. Tijdelijk zijn er ander plantjes in gezet (Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *