Helmond sluit zich aan bij campagne “Yes We Can!”

De gemeente Helmond gaat zich inzetten om de invoering van statiegeld op blikjes naar voren te halen. Het College van Burgemeester en Wethouders laat in een brief aan de raad weten zich aan te sluiten bij de campagne “Yes we Can”. Per 1 juli wordt al statiegeld ingevoerd op kleine kunststofflessen en de gemeente wil zo snel mogelijk daarna ook op blikjes statiegeld hebben.

“Het college heeft in 2018 besloten deel te nemen aan de Statiegeldalliantie, die zich richt op het invoeren van statiegeld op kleine kunststof flessen en blikjes”, legt het college uit. B. en W. vinden het belangrijk dat zwerfafval tegen gegaan wordt. Dat vormt namelijk een hardnekkige bedreiging voor milieu, dieren en mensen. De SP had vragen gesteld aan het college over de statiegeldalliantie en of Helmond nog steeds van plan is daarvoor in te  zetten. College: “Kleine kunststof flessen en blikjes zijn een belangrijk bestanddeel van het zwerfafval. Invoeren van statiegeld hierop levert wat ons betreft een grote bijdrage aan circulaire economie en een leefbare omgeving.”

Wanneer de invoering van statiegeld op blikjes rond is, is nog niet bekend.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *