Aan het eind van het jaar worden meestal de vrijwilligers bedankt die zich inzetten voor bedrijven, verenigingen en alles waar vrijwilligers nodig zijn. En die zijn hard nodig.

Er wordt wel eens gezegd dat zonder vrijwilligers geen enkele vereniging of instantie goed kan draaien. Soms gaat dit via cadeaubonnen, kerstpakketten of financiële bedankjes.

Ook Helmond Sport besloot zijn vrijwilligers te bedanken op een ludieke manier. En bij Helmond Sport zijn er ruim 100 vrijwilligers werkzaam die zich belangeloos inzetten. Dus deze mochten allemaal een leuk bedankje ophalen bij het stadion.

Die bedankjes waren erg origineel en nuttig. Een groot gourmetpakket, een lekkere fles bubbels en een zak Bossche bollen die speciaal in ‘s-Hertogenbosch waren besteld. Supermarktketen Jumbo en enkele andere bedrijven hebben dit mogelijk gemaakt.

Dus vandaag, de 18e december was er een drive-in gemaakt op het parkeerterrein voor de businessclub van Helmond Sport. Daar stonden enkele bestuursleden de vrijwilligers op te wachten, met het lekkere pakket.

William Verkoelen, Pieter-Paul Saasen en Ari de Kimpe hadden er zin in. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur konden de mensen het pakket ophalen en het was rond de klok van half twaalf al behoorlijk druk.

Maar het ging snel. Af en toe was er zelfs nog tijd voor een praatje. En de voorzitter (Philippe van Esch) en bestuurslid Michiel van Veen (tevens burgemeester van Gemert-Bakel) kwamen even kijken hoe het ging en waren verheugd vanwege de opkomst van de vrijwilligers.

Ook de vrijwilligers hadden er zin in. Aan de reacties te zien en te horen waren zij zeer verheugd met deze attentie. Er kwamen zelfs vrijwilligers op de fiets en brommer wat soms een beetje hilariteit opleverde. Want op de fiets een groot gourmetpakket, een fles bubbels en een zak gebakjes meenemen viel niet mee. Ze konden bijna niet vastgezet worden met snelbinders anders werden de gebakjes geplet en door het schudden van de fiets kon de fles bubbels wel eens gaan bewegen en er af vallen. Maar alles liep goed af. En rond de klok van 13.00 uur waren alle vrijwilligers voorzien en konden de mensen van Helmond Sport ook naar huis.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *